Μπράβο Θεοφανώ! Ακούστε την κοπέλα που σάρωσε στην Ολυμπιάδα Βιολογίας

Πραγματοποιήθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας, από 6 έως 12 Ιουλίου 2014, η «25η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας». Την Ελληνική αποστολή αποτελούσαν…

zoumpou

Πραγματοποιήθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας, από 6 έως 12 Ιουλίου 2014, η «25η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας». Την Ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι μαθητές:

1. Ζούμπου Θεοφανώ, ΓΕΛ Καρέα

2. Κοτζαμπάσης Γεώργιος, Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος»

3. Τσάμπα Σταματία, 2ο ΓΕΛ Λειβαδιάς

4. Καραδήμα Ελένη, 3ο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων

Τους μαθητές συνόδευσαν οι συνάδελφοι:

1. Αρβανίτης Δημήτριος, Ερευνητής Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

2. Ταλαμάγκας Ασημάκης, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου

O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια με τη συμμετοχή δεκάδων κρατών από όλη την υφήλιο. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια που η Ελληνική αποστολή πετυχαίνει διάκριση, με τη Θεοφανώ Ζούμπου (αριστερά στη φωτογραφία) η οποία απέσπασε έπαινο. Η διαφορετικότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών και το γεγονός πως στις περισσότερες χώρες η ύλη της Βιολογίας(και η προετοιμασία των διαγωνιζόμενων) στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πολύ πιο εκτενής και ολοκληρωμένη, καθιστά τις διακρίσεις των μαθητών μας ιδιαίτερα σημαντικές.

Οι τέσσερις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην ΙΒΟ, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ), που διοργανώνει η ΠΈΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ.

 

 

Επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ – Την πόρτα της εξόδου σε σημαντικά στελέχη έδειξε ο Κασσελάκης

κασσε κοες

Επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ – Την πόρτα της εξόδου σε σημαντικά στελέχη έδειξε ο Κασσελάκης

Πολεμική ατμόσφαιρα επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕΣ), η…