Μπουλούτας και Φόρος περιφρονούν το δικαστήριο, την ώρα που ο Βγενόπουλος κάνει αντιπερισπασμό

Για τις 23 Ιουνίου ορίστηκε εκ νέου η δίκη των στενών συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου στην Κύπρο, για την υπόθεση της Λαϊκής, μετά την προκλητική άρνησή τους να εμφανιστούν στο δικαστήριο.

56f116d51dc524335e8b492d

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τους δύο στενούς συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου υποστήριξε ότι εκκρεμούν διαδικασίες στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, καθώς και έρευνα από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της Ελλάδας για τα ίδια ακριβώς θέματα, και συνεπώς κάλεσε το δικαστήριο να αναθεωρήσει προηγούμενη απόφασή του για την αναγκαιότητα παρουσίας των κατηγορουμένων στην δίκη. Η δικαστής η οποία επιλαμβάνεται της υπόθεσης, εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατό οι δύο να είναι ενώπιον του Δικαστηρίου, με δεδομένη την ύπαρξη ευρωπαϊκού εντάλματος και σχετικής απόφασης του Αρείου Πάγου. Παράλληλα υπέδειξε στον δικηγόρο των κατηγορουμένων ότι το Δικαστήριο δεν μπορεί να αναθεωρήσει προηγούμενη απόφασή του για την αναγκαιότητα φυσικής παρουσίας των κατηγορουμένων στο Δικαστήριο.

Η έκδοση των δύο πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας και νυν της MIG αποφασίστηκε οριστικά από το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στις 15 Απρίλιου. Από την ημέρα εκείνη ωστόσο αναζητούνται, ενώ σε μια κίνηση ενδεικτική του θράσους τους, είχαν εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ενημέρωναν για την πρόθεσή τους να παρουσιαστούν αυτοβούλως στον Εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής στις 9 Μαΐου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στο Κακουργιοδικείο της Λευκωσίας.

Αντ’ αυτού, ο Ανδρέας Βγενόπουλος προχωρά σε έναν άνευ προηγούμενου αντιπερισπασμό, προγραμματίζοντας για το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στην οποία προτίθεται -όπως λέει- να προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι Μπουλούτας και Φόρος πρόκειται να δικαστούν για κατηγορίες που αφορούν χειραγώγηση της αγοράς, συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων και τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο Ευθύμιος Μπουλούτας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, και ο Μάρκος Φόρος, ο οποίος χρημάτισε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής, κατηγορούνται ότι κατά την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων της Λαϊκής Τράπεζας για το εννιάμηνο του 2011, δεν ενημέρωσαν το κοινό, όπως όφειλαν, για την απομείωση της υπεραξίας της τράπεζας. Ειδικότερα, ενώ γνώριζαν λόγω των θέσεων που κατείχαν στη Λαϊκή ότι υπήρχε απομείωση σημαντικού μέρους των εργασιών της τράπεζας, παρέλειψαν να το ανακοινώσουν στο κοινό.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, με δεδομένη την όλη στάση των δύο κατηγορουμένων, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η Εισαγγελία, όταν συλληφθούν, θα ζητήσει την κράτησή τους εκκρεμούσης της δίκης, προκειμένου να διασφαλιστεί με αυτό τον τρόπο η παρουσία τους στο δικαστήριο.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο