«Μπλόκο» σε όλες τις πολιτικές διαφημίσεις βάζει το Twitter

Το Twitter σταματά τις πολιτικές διαφημίσεις, ανακοίνωσε την Τετάρτη, ο CEO του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Τζακ Ντόρσεϊ. Η κίνησή του αυτή έρχεται μετά την αυξανόμενη κριτική που δέχεται το Facebook για την πολιτική του να επιτρέπει στους υποψηφίους να ψεύδονται μέσω των μηνυμάτων τους, στις προεκλογικές τους καμπάνιες 

Twitter

Ο συνιδρυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε το «εμπάργκο» στις διαφημίσεις πολιτικού περιεχομένου.

«Λάβαμε την απόφαση να βάλουμε τέλος σε όλες τις πολιτικές διαφημίσεις στο Twitter σε όλον τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η εμβέλεια ενός πολιτικού μηνύματος πρέπει να κερδίζεται, όχι να αγοράζεται», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τζακ Ντόρσει και συνεχίζει

«Ενώ η διαφήμιση μέσω διαδικτύου είναι απίστευτα ισχυρή και πολύ αποτελεσματική για τους διαφημιζόμενους, αυτή η δύναμη φέρνει σημαντικούς κινδύνους στην πολιτική, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει τις ψήφους και να επηρεάσει τη ζωή εκατομμυρίων», καταλήγει ο CEO του Twitter,   ανακοινώνοντας το τέλος της τοποθέτησης πολιτικών διαφημίσεων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι λόγοι πίσω από την απόφαση

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές στην πολιτική του Twitter θα δημοσιευθούν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου συμπεριλαμβανομένων μερικών εξαιρέσεων (για παράδειγμα, θα επιτρέπονται ακόμη διαφημίσεις για την υποστήριξη της εγγραφής των ψηφοφόρων).  «Θα ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε τη νέα πολιτική μας στις  22 Νοεμβρίου για να παρέχουμε στους τρέχοντες διαφημιζόμενους μια περίοδο ειδοποίησης πριν τεθεί σε ισχύ αυτή η αλλαγή» ενημερώνει στη συνέχεια των tweet του για να καταλήξει λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για ελεύθερη έκφραση. Πρόκειται για την πληρωμή για την επίτευξη δημοτικότητας. Και η πληρωμή για την αύξηση της εμβέλειας του πολιτικού λόγου έχει σημαντικές συνέπειες που η σημερινή δημοκρατική υποδομή μπορεί να μην είναι διατεθειμένη να διαχειριστεί». 

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

syriza grafeia 0

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε, την Κυριακή (14/7), την επίθεση που δέχθηκε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ…

Μυτιλήνη: Στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά ο λιμενικός που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

LIMENIKO 1024x576 1

Μυτιλήνη: Στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά ο λιμενικός που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Ο 46χρονος φέρεται να χτύπησε με το κεφάλι του το κεφάλι της 33χρονης συντρόφου του