Μπαλαούρα και φο μπιζού

Ποιο είναι το σκάνδαλο της Folli Follie; Το αποκάλυψε τον Μάιο του 2018 (όχι το Documento, για να μη βιαστεί να μας κατηγορήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης) αλλά το fund QCM. Eνα εργαλείο του βαθέος καπιταλισμού δηλαδή, για τους δικούς του λόγους, αποκάλυψε πως η χρυσή εικόνα της αυτοκρατορίας των Κουτσολιούτσων ήταν σαν τα φο μπιζού που πουλούσαν στα Folli Follie. Ελαμπε, αλλά δεν ήταν χρυσός.

mitsotakis mareva

Σε μια πορεία τουλάχιστον 15 χρόνων η οικογένεια των Κουτσολιούτσων, στηριγμένη πάνω σε νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στον πλημμελή έλεγχο, κατάφερνε να εμφανίζει ισολογισμούς «φο» και ευρωστία που δεν είχε. Ο όμιλος FF άνοιξε παραρτήματα σε όλο τον κόσμο, που εμφάνιζαν ψεύτικους τζίρους και κέρδη και των οποίων τους ισολογισμούς (με βάση τον νόμο που λέγαμε) ενοποιούσε με τα οικονομικά αποτελέσματα στην Ελλάδα. Ετσι, με αυτά τα ψεύτικα νούμερα, έπαιρνε ομολογιακά δάνεια ή έκανε επενδύσεις του… αέρα.

Σε όλη την πορεία της η οικογένεια Κουτσολιούτσου είχε συνοδοιπόρους, ομοτράπεζους και κυρίως ομοϊδεάτες τους γνωστούς «άριστους» της επιχειρηματικότητας και της πολιτικής. Υπουργοί (όχι του ΣΥΡΙΖΑ πάντως) έμπαιναν και έβγαιναν από τις βίλες της, έπαιρναν μέρος στα θρυλικά πάρτι της και εξυμνούσαν το επιχειρηματικό της δαιμόνιο. Το 2015 ο Κουτσολιούτσος κέρδισε τον τίτλο του επιχειρηματία της χρονιάς (τίτλο που κατείχε και ο Βγενόπουλος, να θυμίσω) και δεν θα μπορούσε να κοροϊδέψει κανέναν αν όσοι τον περιτριγύριζαν ή σιτίζονταν απ’ αυτόν δεν διαβεβαίωναν πόσο πετυχημένος και άξιος είναι.

Μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ως υπουργός Εξωτερικών είχε εγκαινιάσει τα καταστήματα Folli Follie στην Κίνα. Ναι, αυτά με τα οποία έγινε η απάτη. Ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Φλαμπουράρης. Πέντε μήνες προτού σκάσει το σκάνδαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι απολάμβαναν στο σπίτι της συνεταίρου της Μαρέβας, Μελίνας Τραυλού, βιολιά και κιθάρες με το ζεύγος Κουτσολιούτσου. Η ίδια αναζήτηση στο διαδίκτυο δείχνει πως ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο νεότερος προωθήθηκε ως επιχειρηματίας με νέες ιδέες (μαντέψτε) από την Endeavor της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. «Αριστος» προφανώς και πολλά υποσχόμενος επιχειρηματίας.

Με λίγα λόγια, οι Κουτσολιούτσοι και οι απατεώνες του λευκού κολάρου έχουν δείξει και τις σχέσεις και τις προτιμήσεις τους σε συγκεκριμένες κυβερνήσεις. Πράγμα που βεβαίως έκαναν και οι κυβερνήσεις προς αυτούς. Από κοινού δεν έχουν κάνει μόνο νόμους, αλλά έχουν διαμορφώσει και μια κοινή εικόνα ψευδοσημαντικότητας. Αλλού λοιπόν τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες αυγά Φαμπερζέ ή έστω Folli Follie. ΄H για να το πω διαφορετικά, ζω για τη μέρα που θα δω την Ντόρα Μπακογιάννη ή τον αδερφό της να εγκαινιάζουν χασαποταβέρνα αριστερού στο Περιστέρι.

Το σκάνδαλο Folli Follie, μαζί με τα τραπεζικά σκάνδαλα, είναι από τις κύριες εκφράσεις ενός ληστρικού συστήματος που ζει και αναπτύσσεται στην Ελλάδα, κάνοντας την απάτη κέντημα. Κομπραδόροι που αποκομίζουν πλούτο και πουλάνε τηλεοπτικό και πολιτικό παπατζιλίκι. Οι Κουτσολιούτσοι προφυλακίστηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η έρευνα εναντίον τους στην Ελλάδα ξεκίνησε μερικές μόνο μέρες μετά την αποκάλυψη της απάτης από ξένα μέσα ενημέρωσης.

Στην Ελλάδα όμως τις τελευταίες μέρες μάθαμε ότι το σκάνδαλο ήταν ένα mail που έστειλε υπάλληλος του Κουτσολιούτσου, με το οποίο τον διαβεβαίωνε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας είναι φιλικός προς την εταιρεία. Αυτό που δείχνει η ανάγνωση των επίμαχων mails είναι πως ο υπάλληλος πουλάει εκδούλευση στο αφεντικό του για γνωριμίες που έχει και ο Μπαλαούρας πουλάει παραγοντιλίκι και εξασφαλίζει χορηγίες για την εκλογική του περιφέρεια. Το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου» σε έκδοση Μπαλαούρα. Ούτε χρηματισμοί δηλώνονται στα mails ούτε νταραβέρια, όπως υποστηρίζει η ΝΔ. Εκτός αν νταραβέρι είναι η ψήφιση της τροπολογίας και από τη ΝΔ και πολύ περισσότερο η επέκταση των ρυθμίσεων που προέβλεπε και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το θέμα δεν είναι ο Μπαλαούρας, αλλά το γεγονός ότι η πολιτική ζωή μπαίνει σε σκοτεινό μπαλαούρο. Η ΝΔ παράγει, εφευρίσκει «σκάνδαλα» και τα προωθεί ως σκάνδαλα με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης. Τα mails ενός υπαλλήλου που μπορεί να κομπάζει, αλλά δεν αναφέρεται καν σε χρηματισμούς ή άνομες πράξεις παρουσιάζονται ως αποδείξεις (ούτε καν ενδείξεις) ενός εγκλήματος.

Να θυμίσω μόνο την ύπαρξη κάποιων άλλων mails που κοσμούν τη δικογραφία της Novartis:

1) Υπάρχει mail του Κωνσταντίνου Φρουζή προς τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, με το οποίο του δίνει εντολές για το τι πρέπει να κάνει στο υπουργείο του. Ο mr Novartis μάλιστα χρησιμοποιεί εξευτελιστική γλώσσα για τον υπουργό.

2) Υπάρχει επίσης mail ενδοεταιρικής επικοινωνίας, όπου η φαρμακευτική περιγράφει πώς θα βάλει νέα φάρμακα στην αγορά της Ελλάδας, παρότι υπάρχουν απαγορεύσεις από την τρόικα, μέσω των «πιασμένων» υπουργών. Τα δέκα αυτά φάρμακα που αναγράφονται στον προγραμματισμό της Novartis μπαίνουν τελικά σε κυκλοφορία με αποφάσεις του Αδωνη Γεωργιάδη.

3) Υπάρχουν mails τα οποία ανταλλάσσουν ο Φρουζής και Κυριάκος Μητσοτάκης, στα οποία αποκαλύπτεται ότι ο Φρουζής όχι μόνο είχε χρόνιες σχέσεις με τον Μητσοτάκη, αλλά διοργάνωσε και δείπνο με φαρμακοβιομήχανους για να τον στηρίξουν στην εκλογή του. Ενώ ο Μητσοτάκης είχε αυτήν τη σχέση με τον Φρουζή μίλαγε για «σκευωρία» Novartis. Στήριζε δηλαδή τον φίλο του.

Αυτά τα mails δεν αποτελούν διαλόγους του τύπου «κάποιος μου είπε, κάπου άκουσα» αλλά περιγράφουν το πλέγμα των σχέσεων και κυρίως το είδος των σχέσεων της Novartis με υπουργούς αλλά και τον σημερινό πρωθυπουργό. Αποτελούν πραγματικό αποδεικτικό υλικό για το σκάνδαλο της Novartis. Παρ’ όλα αυτά, τα στοιχεία χαρακτηρίστηκαν σκευωρία από τον Μητσοτάκη και φυσικά από τον ερευνώμενο Αδωνη Γεωργιάδη.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ζούμε ένα νέο 1989. Δεν ισχύει. Ο Μητσοτάκης δεν περιορίζεται στη μεταστροφή της αλήθειας και την πρόσκαιρη ενοχοποίηση των πολιτικών του αντιπάλων. Εχει την πεποίθηση πως πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να πετύχει ως ηγέτης μιας δυναστείας. Δεν πρόκειται λοιπόν για προσωρινή εκτροπή αλλά για επιλογή μόνιμης λύσης. Η νομιμοποίηση αυτής της πρακτικής με χρήση της παντοδυναμίας του στο μιντιακό σύστημα δεν χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ. Απειλεί τη δημοκρατία. Από τη μια μεριά θα κατασκευάζει κατηγορίες για τους απέναντι και από την άλλη θα διαμορφώνει τους «ευκολόπιστους» ή απολίτικους πολίτες μέσω εταιρειών όπως η Palantir. Δεν είναι χούντα γιατί θεωρητικά έχουμε το δικαίωμα της επιλογής. Απλώς θα φροντίσει να τη διαμορφώσει.

ΥΓ.: Φυσικά και δεν υπάρχει συμψηφισμός mails ή άλλων στοιχείων. Απλώς η ανοησία, η μπουρδολογία και ο κομπασμός του φαφλατά δεν αναγνωρίζονται ως ποινικά αδικήματα. Αντιθέτως τυγχάνουν νομικής κατανόησης.

Πηγή:Documentonews

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…