Μουσική εκτός Στέγης: ΩΤΩΝ PROJECT

Πώς μια πόλη μετατρέπεται σε μουσική; Αυτιά ανοιχτά, ανήσυχα, περιδιαβαίνουν την πόλη και συλλέγουν τους ήχους της. Δύο αθηναϊκά μουσικά σύνολα καλούν τον Τούρκο συνθέτη Tolga Tüzün να αφουγκραστεί μαζί τους την Αθήνα και το ιστορικό της κέντρο.

5b1676761dc52495078b459c

ARTéfacts ensemble – Ventus ensemble

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση καλεί στις 14 και 15 Ιουνίου, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, δύο αθηναϊκά μουσικά σύνολα και τον Τούρκο συνθέτη Tolga Tüzün να αφουγκραστούν την Αθήνα και το ιστορικό της κέντρο. Το Ώτων Project είναι ένα ηχητικό αποτύπωμα του ιστορικού κέντρου της πόλης, το οποίο επεξεργάστηκαν συνθέτες που είτε ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα είτε την ανακαλύπτουν για πρώτη φορά. Ο συνδυασμός των συνόλων ARTéfacts και Ventus έχει ως αποτέλεσμα ένα αρκετά ασυνήθιστο ηχόχρωμα: περιλαμβάνει όλα τα ξύλινα και χάλκινα πνευστά, κλασικά κρουστά και ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα, βιολί, μπάσο και συνθεσάιζερ. Ο Μάνος Βεντούρας και ο Κώστας Τζέκος, μέλη και των δύο συνόλων, αλλά συγχρόνως και συνθέτες, συνδυάζουν ακουστικούς και ηλεκτρικούς ήχους με τους ήχους της πόλης, καθώς και με τις ηχητικές εμπειρίες των υπόλοιπων μουσικών, για να δημιουργήσουν ένα soundtrack με αναπάντεχες προσμείξεις. Ο προσκεκλημένος συνθέτης Tolga Tüzün, που συμμετέχει στο πρότζεκτ, κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά επισκέφθηκε την Αθήνα για να την νιώσει, να την ακούσει και να δουλέψει με τους Αθηναίους μουσικούς. Πού θα τον οδηγήσουν τα δικά του αυτιά; Τι θα τον εντυπωσιάσει περισσότερο μέσα στον αστικό ιστό; Πόσο διαφορετικό θα είναι από αυτό το οποίο θα επιλέξουν οι συνάδελφοί του που ζουν εδώ;

Τα έργα του Tolga Tüzün ακούγονται εναλλάξ με αυτά των Βεντούρα και Τζέκου, δημιουργώντας έναν διάλογο ανάμεσα σε μουσικές οι οποίες αντικατοπτρίζουν πρώτες εντυπώσεις και μουσικές που μεταφέρουν την αίσθηση του οικείου. Οι ακροατές θα ακούσουν τη συναυλία μέσα σε ένα εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, το οποίο διαμόρφωσαν ειδικά για την περίσταση ο σκηνοθέτης Λουίζος Ασλανίδης και μια ομάδα φοιτητών της Σχολής, χρησιμοποιώντας προβολές και εγκαταστάσεις. Μια αλλιώτικη αθηναϊκή εμπειρία περιμένει το κοινό, που θα μπορεί να αφήσει και το δικό του αποτύπωμα στο πρότζεκτ.

Έργα των Tolga Tüzün, Μάνου Βεντούρα, Κώστα Τζέκου

Παίζουν: ARTéfacts ensemble, Ventus ensemble

Μουσική Διεύθυνση: Στάθης Σούλης

Σκηνοθεσία: Λουίζος Ασλανίδης

Διαμόρφωση χώρου, εγκαταστάσεις, βίντεο: ομάδα φοιτητών της ΑΣΚΤ

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Συντονισμός: Εσθήρ Λέμη (ΑΣΚΤ)

Project Manager: Λορέντα Ράμου

Παραγωγή / Υπεύθυνη Σκηνής: Μαρία Κακάρογλου

Ηχολήπτες: Γιώργος Κωστόπουλος, Αλέξης Χατζηιωάννου

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Το Ώτων Project είναι μια συνεργασία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Ευχαριστούμε τον καθηγητή της ΑΣΚΤ, Νίκο Ναυρίδη, για τη χρήση του εργαστηρίου Θ΄, τον αρχιτέκτονα Τάκη Κουμπή και τον sound designer Κώστα Μπώκο (Studio 19st) για την ευγενική παραχώρηση του ηχοτοπίου της Αθήνας που είχε παρουσιαστεί ως μέρος της ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής της Μπιενάλε της Βενετίας το 2002.

ARTéfacts ensemble και Ventus ensemble: Μάνος Αναγνωστόπουλος (ηλεκτρικό μπάσο), Θοδωρής Βαζάκας (κρουστά), Μάνος Βεντούρας (ηλεκτρονικά, συνθεσάιζερ), Σπύρος Βέργης (τρομπόνι, μπάσο τρομπόνι), Φάνης Βερνίκος (τρομπέτα), Κώστας Γιοβάνης (όμποε, αγγλικό κόρνο), Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα), Όθωνας Γκόγκας (φλάουτο, πίκολο), Γιάννης Γούναρης (κόρνο), Αλέξανδρος Δρυμωνίτης (ηλεκτρική κιθάρα), Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί), Δημήτρης Μαρίνος (πλήκτρα), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα), Δημήτρης Ντακοβάνος (φαγκότο), Κώστας Σερεμέτης (κρουστά), Γιάννης Σταυρόπουλος (ντραμς), Κώστας Τζέκος (μπάσο κλαρινέτο, σαξόφωνα), Σπύρος Τζέκος (κλαρινέτο), Guido De Flaviis (σαξόφωνα)

Φοιτητές της ΑΣΚΤ: Ευγενία Αντωνίου, Μίνα Αρχοντάκη, Αντώνης Βασιλάκης, Αλεξάνδρα Δαμιράλη, Σοφία Κρεμμύδα, Καλλιρόη Κωστίκογλου, Ειρήνη Μαντινάου, Άρτεμις Ορφανίδου, Παναγιώτης Σκαλκώτος, Yukari Sakata (επισκέπτρια Tokyo University of the Arts)

14-15 Ιουνίου 2018 | Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών | 21:00

Εργαστήριο Θ΄ | Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

viasmos 3

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

O 46χρονος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα το πρωί στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

genikh syneleush larko 2

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

Αποφασίστηκε η οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης σε ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας, ώστε να δυναμώσουν ακόμα…