Newsroom

Newsroom

"Μουσική από τον Κινηματογράφο" – Aπό τον Leonard Bernstein στον Μάνο Χατζιδάκι

The Underground Υouth Orchestra

underground orcehstra 08 05 trianon 1

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην κινηματογραφική μουσική, παρουσιάζει η ορχήστρα νέων μουσικών, The Underground Υouth Orchestra. την Παρασκευή 8 Μαίου 2015 στις 20.30 στον κινηματογράφο Σινέ Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101 – Μετρό Βικτώρια). 

Οι λάτρεις της κινηματογραφικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, από  τους νέους μουσικούς της Oρχήστρας, τη μουσική  από τις σημαντικότερες ταινίες των τελευταίων χρόνων. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν, επίσης, κομμάτια κλασσικής μουσικής που ενσωματώθηκαν επιτυχημένα στο soundtrack γνωστών ταινιών, για να αναφέρουμε, ενδεικτικά, το περίφημο Waltz No 2 του Dmitri Shostakovich, που ακούσαμε στο φιλμ «Μάτια ερμητικά κλειστά» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. 

Στην ανοιξιάτικη συναυλία, διάσημα κινηματογραφικά θέματα θα συνυπάρξουν με περισσότερο ατμοσφαιρικές ή απρόβλεπτες συνθέσεις:

Η μουσική του Leonard Bernstein για το φιλμ West Side Story, τα επικά και λυρικά θέματα που συνέθεσαν ο Trevor Jones και ο Randy Edelman για την ταινία Ο τελευταίος των Μοϊκανών, την λυρική μουσική του Ennio Morricone για την ταινία Σινεμά ο Παράδεισος, συνθέσεις του Παναγιώτη Καλατζόπουλου για το φιλμ Peppermint, η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για τη Μαγική Πόλη.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν πιό εσωτερικές  συνθέσεις του Philip Glass από τις Ώρες, το ονειρικό soundtrack του Alexandre Desplat για τη ταινία Νέα Σελήνη θέματα της Rachel Portman από την ταινία Chocolat και του Alfred Shnittke για την Ιστορία ενός άγνωστου Ηθοποιού.

Πρόγραμμα Συναυλίας

Dmitri Shostakovich: «Μάτια ερμητικά κλειστά» (Eyes wide shut) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. 

Carlos Gardel: «Άρωμα Γυναίκας» (Scent of a woman) του Μάρτιν Μπρεστ. 

Philip Glass: «Οι Ώρες» (The Hours) του Στίβεν Ντάλντρι.
Alexandre Desplat: «Νέα Σελήνη» (The Twilight, New Moon) του Κρις Βάιτζ.
John Williams: «Οι στάχτες της Άντζελα» (Angela’s ashes) του Άλαν Πάρκερ.
Nicola Piovani: «Η ζωή είναι ωραία» (La vita è bella) του Ρομπέρτο Μπενίνι. 
Ennio Morricone: «Σινεμά ο Παράδεισος» (Cinema Paradiso) του Τζουζέπε Τορνατόρε. 
Alfred Shnittke: «Η ιστορία ενός άγνωστου ηθοποιού» (Story of an unknown actor)του Αλεξάντερ Ζάρκι. 
Toru Takemitsu: «Το πρόσωπο ενός άλλου» (The face of another) του Χιρόσι Τεσιγκαχάρα.
Παναγιώτης Καλατζόπουλος: «Peppermint» του Κώστα Καπάκα. 
Rachel Portman: “Chocolat” του Lasse Hallström

Mάνος Χατζιδάκις: «Μαγική Πόλις» του Νίκου Κούνδουρου. 
Trevor Jones και Randy Edelman: «Ο τελευταίος των Μοϊκανών» (The Last of the Mohicans) του Μάικλ Μαν. 
Leonard Bernstein: «West Side Story» των Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζέρομ Ρόμπινς. 
Ennio Morricone: «O Επαγγελματίας» (Le Professionnel Chi Mai) του Ζορζ Λοτνέρ. 
Randy Newman: «Ragtime» του Μίλος Φόρμαν. 
Η συναυλία θα συνοδεύεται από οπτικό υλικό.

Παραγωγή: Ekfrassis Productions

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA

Η Ορχήστρα ιδρύθηκε το 2010 και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Το καλοκαίρι του 2012 η Ορχήστρα έκανε την πρώτη επίσημη παρουσία της συμμετέχοντας σε δύο Φεστιβάλ.  Στο Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης και στο Φεστιβάλ Δήμου Λουτρακίου.  Τον Ιανουάριο του 2013 πραγματοποίησε συναυλία στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βενεζουέλας την άνοιξη του 2013 πραγματοποίησε συναυλία-εκδήλωση για το διεθνούς φήμης εκπαιδευτικό-κοινωνικό σύστημα ορχηστρών El Systema. Τον Σεπτέμβριο του 2013 έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, στην Αρχαία Ολυμπία. Τον Οκτώβριο του 2014 πραγματοποίησε συναυλία στην Αίθουσα του Ελληνικού  Κοινοβουλίου στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Η συναυλία μεταδώθηκε ζωντανά από το Τηλεοπτικό Κανάλι της Βουλής.Τον ίδιο μήνα παρουσιάστηκε αφιέρωμα στην ορχήστρα στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha “Πρωινή Ενημέρωση” Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 19 επίσημες εμφανίσεις. Ο προγραμματισμός της Ορχήστρας περιλαμβάνει συναυλίες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η Ορχήστρα έχει συνεργαστεί με την Έλλη Πασπαλά σε ένα πρόγραμμα με μουσική της Μεσογείου, και με τη σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού σε ένα πρόγραμμα με Λατινοαμερικάνικη μουσική. Έχουν συμπράξει επίσης με την Μαρία Φαραντούρη και την Δήμητρα Γαλάνη.

Τα 30 μέλη της Ορχήστρας είναι σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 12-24 ετών. Το σχήμα συμπληρώνεται από τρείς επαγγελματίες μουσικούς που είναι και υπεύθυνοι για την οργάνωση της ορχήστρας. Η Ορχήστρα αποτελείται από έγχορδα (βιολιά, βιόλες, τσέλα, κοντραμπάσο), ξύλινα πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο, σαξόφωνο), χάλκινα (τρομπέτα, τρομπόνι), άρπα, κρουστά και πιάνο. Ανάλογα με τις ενορχηστρωτικές απαιτήσεις η ορχήστρα συμπληρώνεται με φυσαρμόνικα, μαντολίνο και παραδοσιακά όργανα (κανονάκι). Το ρεπερτόριο της ορχήστρας ξεκινά από τον χώρο της κλασσικής μουσικής και αγγίζει όλο το φάσμα της σύγχρονης ποιοτικής μουσικής. Χαρακτηριστικό των συναυλιών της είναι οι θεματικές ενότητες. Έχει παρουσιάσει θεματικά, μουσική από την Λατινική Αμερική, μουσική από τις χώρες του Ευρωπαικού νότου, συμφωνικά έργα γραμμένα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κινηματογραφική μουσική καθώς και έργα γραμμένα για μεγάλες θρησκευτικές γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα). Κύριο πλεονέκτημα της ορχήστρας είναι η δυνατότητα να ελίσσεται σε διάφορα μουσικά είδη μέσα από τις ενορχηστρώσεις και μεταγραφές,που κάνει ο ίδιος ο ιδρυτής και μαέστρος της ορχήστρας, Κώστας Ηλιάδης.

The Underground Youth Orchestra παρουσιάζει «Μουσική από τον Κινηματογράφο»

Παρασκευή 8 Μαίου 2015
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.
Kινηματογράφος Τριανόν : Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101 – Μετρό Βικτώρια

Γενική είσοδος: 10 €

Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι: 5 €.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…