“Μούφα”…

Ο Γραμματέας  του ΚΚΕ, κος Κουτσούμπας έχει συνδέσει το όνομά του με κάποιες επαναλαμβανόμενες ατάκες. Μάλλον θεωρεί ότι προσδίδει  πολιτικό κύρος στο κόμμα του η επανάληψη της φράσης “...αλλά αυτοί είστε”.  Μια φράση σήμα κατατεθέν και στο σατυρικό “Luben”.

kke 23

Τελευταία το λεκτικό ρεπερτόριο του κ. Γραμματέα διανθίστηκε με τη λέξη “μούφα” που την κολλάει με κάθε ευκαιρία για να ψέξει την αντιπολίτευση, και μόνο. Το μικρό συνδετήριο εξάρτημα σωλήνων που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί απέκτησε μείζονα μεταφορική σημασία ένεκα η χρεία της πολιτικής …ανάλυσης!

Αρχικά “μούφα” ήταν η πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση την οποία επεδίωκε ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της απλής αναλογικής και απέρριψε το ΚΚΕ. Μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου και την κυριαρχία του Μητσοτάκη “μούφα” θα είναι, κατά τον κ. Κουτσούμπα, η αντιπολίτευση όλων των άλλων πλην του ΚΚΕ το οποίο θεωρεί ότι εκφράζει την γνήσια αντιπολίτευση στο σύστημα, γενικώς. Ο κ. Κουτσούμπας προέβλεψε μάλιστα τη δημιουργία “υπουργείου αντιπολίτευσης” με τη συμμετοχή των …αστικών κομμάτων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δε γνωρίζουμε αν ο Κυριάκος τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη συγκρότηση του νέου υπουργικού συμβουλίου… Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι το διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο σύστημα πολιτικής εξουσίας αντιμάχεται με λύσσα ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει με εξαίρεση το ΚΚΕ το οποίο αφήνει στο απυρόβλητο.

Με τα, κατά Κουτσούμπα, δεδομένα έχουμε: “μούφα” αντιπολίτευση σε “μούφα” υπουργεία της Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης με “μούφα” αντιπολιτευόμενους υπουργούς. Με λίγα λόγια μούφα εδώ, μούφα εκεί, και μούφα παραπέρα, κατ’ επανάληψη.

Δεν έχουμε διάθεση να χαλάσουμε το αφήγημα του …εμπειροτέχνη υδραυλικού Γραμματέα.  Θυμηθήκαμε ωστόσο μια παλιά ιστορία από τα νιάτα μας, τον πρώτο καιρό της μεταπολίτευσης, τότε που διαλαλούσαμε στις γειτονιές της δυτικής Αθήνας τον “Ριζοσπάστη”:

Μαζί με ένα μπαρουτοκαπνισμένο σύντροφο, έβγαινε ένας ενθουσιώδης κνίτης, ο Μανώλης ο οποίος φώναζε: “Ριζοσπάστης”, η φωνή του ΚΚΕ, για να φύγουν τα τρωκτικά από τη χώρα”. Όσο πέρναγε η ώρα και η κόπωση έκλεινε τη φωνή του Μανώλη, όλο και έκοβε λέξεις, μέχρι που έφτασε να επαναλαμβάνει: “Ριζοσπάστης, για φύγουνε τα τρωκτικά”. Μια, δυο, τρεις, τέσσερις, …δεκατέσσερις, επαναλάμβανε “Ρίζος για να φύγουνε τα τρωκτικά”. Τότε σκύβει ο παλιός σ. και λέει στον Μανώλη: “Μανώλη έτσι όπως διαλαλείς τον Ριζοσπάστη θα νομίζουν οι άσχετοι, ο κόσμος που δε μας ξέρει, ότι πουλάμε ποντικοφάρμακο”…

Τώρα αν με την επαναλαμβανόμενη  “μούφα” του κ. Κουτσούμπα κάποιοι άσχετοι θεωρήσουν ότι ο κ. Γραμματέας είναι …υδραυλικός, δικό τους το πρόβλημα…

Όσο για εμάς τους “οπορτουνιστές”, που μαλακώσαν τα σαγόνια μας και δεν δεν μπορούν τα δόντια μας να σφίξουν το μαχαίρι της επανάστασης, μένουμε στο ποίημα του Τηλέμαχου Χυτήρη “ΟΔΥΣΣΕΙΑ”:

 “Δεμένος τρυφερός αλλιώτικος / Δεμένος στο κατάρτι μου.
Τόσα νερά στο δωμάτιό μου!
Ας έρθουν οι σύντροφοι / Ας έρθουν οι σειρήνες
Ας έρθει – έστω – ένας υδραυλικός”.

[Κι ας είναι ο σ. Κουτσούμπας!!]

Πέρα όμως από τη φαιδρή όψη των πραγμάτων υπάρχει και η σκληρή, ζοφερή πραγματικότητα. Όσο φουσκώνει το αντιδραστικό, νεοφιλελεύθερο ποτάμι, ούτε οι παρομοιώσεις, ούτε ο “υδραυλικός”, ούτε οι μοναχικές δεήσεις θα σώσουν την κατάσταση, αν σύμπασα η Αριστερά δε συμφωνήσει να ενισχύσει συντονισμένα τις άμυνες της κοινωνίας.

ΥΓ: Κορδακίζεται ασυστόλως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. “Ανδρουλάκης ο γνήσιος αντιπολιτευόμενος”, κάτι σαν τον “Θανασάκη τον πολιτευόμενο” της ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ. Δήλωσε πάλι ότι “το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος αντίπαλος της ΝΔ που θα της βάλει τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι”!!

Πήξαμε στη γνησιότητα της παπάρας και του μικρομεγαλισμού…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…