Μοσκοβισί: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά η συζήτηση για το χρέος

Ξεκάθαρος ήταν ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, εξερχόμενος από το Μεγάρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι…

moscov tsipras
Ξεκάθαρος ήταν ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, εξερχόμενος από το Μεγάρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι προέχουν τα προαπαιτούμενα και η αξιολόγηση και μετά θα τεθεί επί τάπητος στο Eurogroup το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
 
«Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις και πρόσθεσε πως «οικοδομούμε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να επέλθει η ανάπτυξη». Ο ευρωπαίος επίτροπος είπε εμφατικά πως πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Συμφωνία και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  Στο θέμα των κόκκινων δανείων, που έθεσε ο Πρωθυπουργός, ο Π. Μοσκοβισί εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μπορεί να βρεθεί λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. 
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, για την οποία και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την βεβαιότητά τους ότι το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς πριν το τέλος του χρόνου.  
Ο Πιερ Μοσκοβισί μίλησε εξαιρετικά θετικά για την μέχρι τώρα συνεργασία της Ελλάδας με τους θεσμούς. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συνεννόηση στα ανοιχτά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία και την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. 
 

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.