Newsroom

Newsroom

«Μονόδρομος» για τους αγρότες η κάθοδος στην Αθήνα (video)

"Δε νομίζω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, είναι θέμα πολιτικής βούλησης και όχι θέμα δημοσιονομικής στενότητας", υποστηρίζει ο Σωκράτης Αλειφτήρας

6100685

Η κάθοδος στην Αθήνα είναι “μονόδρομος” για τους αγρότες μετά τη χθεσινή απογοητευτική συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως τόνισε ο Σωκράτης Αλειφτήρας, εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στη συνάντηση και στα επόμενα βήματα των αγροτών, ο κ. Αλειφτήρας σημείωσε: “Έγινε ένας πολιτισμένος διάλογος, γιατί οι αγρότες έχουμε και κρίση και μπορούμε με σοβαρά επιχειρήματα να στηρίξουμε τα αιτήματα επιβίωσής μας, πήραμε τις απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη, οι απαντήσεις αυτές δε μας ικανοποιούν, δε μας λύνουν ουσιαστικά κανένα πρόβλημα, οπότε κι εμείς γυρίσαμε στα μπλόκα, κάναμε τις γενικές μας συνελεύσεις και σήμερα θα συντονιστούμε σε πανελλαδικό επίπεδο, για να πάμε πιστεύω σε κλιμάκωση. Όσον αφορά στο μπλόκο Ε65 που είμαι εγώ, όλοι οι αγρότες ήταν και στεναχωρημένοι από τα αποτελέσματα της συνάντησης, αλλά κυρίως εξοργισμένοι, κυρίως τα νέα παιδιά, γιατί δεν είδαν να τους δίνει ο κ. Μητσοτάκης μια προοπτική ώστε να συνεχίσουν να επενδύουν στον πρωτογενή τομέα. Έχουμε κλιμάκωση του αγώνα, με συμβολικό κλείσιμο πάλι σήμερα το απόγευμα στις 17:30 του Ε65 για μία με δύο ώρες. Και νομίζω ότι η επιλογή Αθήνα πλέον, έτσι όπως έχει γίνει είναι μονόδρομος. Θεωρώ ότι στις αρχές της εβδομάδας θα κατέβουμε στην Αθήνα, αν καταφέρουμε να το οργανώσουμε, γιατί είναι και ένα δύσκολο εγχείρημα, δεν μπορεί να στηριχθεί από ένα μπλόκο μόνο, θα πρέπει να στηριχθεί από όλα τα μπλόκα πανελλαδικά, αλλά ευελπιστούμε ότι κανένας αγρότης δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις του πρωθυπουργού, οπότε είναι μονόδρομος η κάθοδος με τα τρακτέρ και το συλλαλητήριο στην Αθήνα“.

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμοι οι αγρότες να βρεθούν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, απάντησε: “Σε όλη την Ευρώπη βλέπετε ότι τα τρακτέρ έχουν φτάσει στα κέντρα των μεγάλων πόλεων. Έτσι κι εδώ, δε νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης θα πάρουν απόφαση να σταματήσουν τα τρακτέρ. Ξέρετε, τα τρακτέρ μπορούν να πηγαίνουν και από παράπλευρες οδούς και από χωράφια, οπότε αν εμείς αποφασίσουμε να κατέβουμε στην Αθήνα, δε νομίζω να βάλει η κυβέρνηση απέναντι τα ΜΑΤ”.

Όσο για το αν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών, ο ίδιος σχολίασε: “Στην ουσία, του κ. Μητσοτάκη δημοσιονομικά δεν του κόστισε τίποτα η χθεσινή συνάντηση, αν εξαιρέσουμε τα ψίχουλα για το αγροτικό πετρέλαιο. Δε νομίζω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, είναι θέμα πολιτικής βούλησης και όχι θέμα δημοσιονομικής στενότητας”.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…