ΧΑ

Χρήστος Αβραμίδης

Μοναστηράκι: «Τα ΜΑΤ ήταν πάνω και άφηναν τους ναζί να επιτίθενται – Μετά προσπερνούσαν φασίστες και πιάναν τραυματίες» (vid)

Η συγκλονιστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που περιγράφει την δολοφονική επίθεση των ναζί

u4f RO24 1

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός ανθρώπου που βρέθηκε στον σταθμό ΗΣΑΠ “Μοναστηράκι” και περιγράφει την δολοφονική επίθεση των ναζί. Η μαρτυρία του αποτελεί ένα πολύ ισχυρό τεκμήριο για τις ευθύνες της αστυνομίας, η οποία παρόλο που ακούγονταν ήχοι από σπασίματα και κραυγές, στεκόταν αδρανής λίγο πιο πάνω και έκανε φραγμό για να διώχνει τον κόσμο, όσο ακριβώς από κάτω οι φασίστες προσπαθούσαν να κάψουν ανθρώπους ζωντανούς.

«Στάθηκα στη γωνία των σκαλιών γιατί φοβήθηκα μη συμβεί κάτι και γνωρίζοντας και ότιυπά ρχει αστυνομία παρούσα, είχανε περάσει τουλάχιστον 5 λεπτά από την ώρα που τους είχα δει, ανέβηκα πάλι πάνω για να προστατευτώ. Την ώρα που ανέβαινα τα σκαλιά είδα να έχουνε κάνει έναν φραγμό οι διμοιρίες των ΜΑΤ, με τα πράσινα και να κάθονται και να λένε στον κόσμο «απομακρυνθείτε γιατί αυτοί μπορεί να ανέβουν πάνω και να σας χτυπήσουνε», δηλώνει ο μάρτυρας.

Ο Γ.Δ. επιβεβαιώνει και όσα φαίνονται στα βίντεο, αναφορικά με το τι έκανε η αστυνομία όταν επενέβη, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν κατέβαλε καν προσπάθεια για να συλλάβει αυτούς που μόλις είχαν εγκληματίσει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είδα τα ΜΑΤ να προσπερνάνε τους εμπλεκόμενους από τα επεισόδια και να κυνηγάνε κάποιον κόσμο στην άλλη πλευρά του ΗΣΑΠ, που ενώνεται με το Μετρό. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν έκαναν κάποια νωρίτερη επέμβαση ώστε να διακοπεί και να μην υπάρχουν τόσοι τραυματισμοί».

Σα να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικοί με βάση την μαρτυρία αντί να συλλαμβάνουν τους επιτιθέμενους φασίστες, έπιαναν τους τραυματίες που δέχτηκαν την επίθεση.

«Το άλλο που παρατήρησα ήταν ότι πιάσανε κάποιους που ήταν τραυματισμένοι. Και αναρωτιόμουν, πιάσαν τους τραυματισμένους που ήταν μέσα στα αίματα τα παιδιά και δεν πιάσαν αυτούς που τους χτυπάγανε;».

u4f RO24 1
Τα ΜΑΤ προσπερνούν κρανοφόρο αφήνοντάς τον ανενόχλητο

Αυτή η μαρτυρία αποτελεί ένα πολύ σοβαρό τεκμήριο που δείχνει ότι η Ελληνική Αστυνομία για ακόμα μια φορά έδειξε μια μυστηριώδη αδράνεια απέναντι στους ναζί. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Γιατί η αστυνομία άφησε τους ναζί να εξαπολύσουν δολοφονικές επιθέσεις σε αυτόν που είναι ίσως ο πιο πολυσύχναστος καλά φυλασσόμενος και πιο τουριστικός σταθμός της χώρας;

Θα δοθεί στη δημοσιότητα το βιντεοληπτικό υλικό προκειμένου να φανεί τι ρόλο έπαιξε η ελληνική αστυνομία;

Ο μάρτυρας μας ζήτησε να μη δημοσιοποιήσουμε το όνομά του, καθώς όπως μας είπε θα ήθελε να αποφύγει την «εκδικητικότητα της αστυνομίας ή των ακροδεξιών». Τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του μέσου.

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…