Newsroom

Newsroom

Μνημόνιο συνεργασίας Eurobank – Ryerson University για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

Ένα νέο δρόμο ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας δημιουργεί η Eurobank και το διεθνούς κύρους Ryerson University, με έδρα τον Καναδά, με την υπογραφή πενταετούς διάρκειας μνημονίου συνεργασίας. Η συμμαχία Eurobank – Ryerson University έχει στόχο να εξασφαλίσει νέες ευκαιρίες επιχειρηματικής δικτύωσης για το ελληνικό start-up οικοσύστημα, αλλά και πρόσβαση νέων Ελλήνων επιχειρηματιών σε αναβαθμισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

5b30cee81dc524d8488b45e6

Για την έναρξη αυτής της συνεργασίας, επισκέφθηκε την Αθήνα η Κοσμήτορας της σχολής “The G. Raymond Chang School of Continuing Education”του Ryerson University, με έδρα τον Καναδά, Δρ. Μαρία Μπουντρογιάννη.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, αναπτύσσονται συνέργειες μεταξύ της Eurobank και του DMZ, του επιχειρηματικού επιταχυντή για νεοφυείς επιχειρήσεις, που αποτελεί μονάδα του Ryerson University. Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του έχει κατακτήσει -στην κατηγορία του- την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης*. Η πρωτοποριακή δράση του DMZ ευθυγραμμίζεται με τη φιλοσοφία του Ryerson University, που είναι ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα Πανεπιστήμια στη Β. Αμερική και εξειδικεύεται στα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Το DMZ έχει ήδη υποστηρίξει περισσότερες από 336 εταιρείες start – up από το 2010 που ιδρύθηκε, οι οποίες άντλησαν από την αγορά $474,5 εκατ. σε seed funding και έχουν συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων από 3.000 θέσεων απασχόλησης.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, δήλωσε: «H Eurobank επενδύει στρατηγικά στην υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής της, με όραμα και αξιόπιστες προτάσεις, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς τάσεις. Η έμπρακτη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, ήταν στρατηγική επιλογή για τη Eurobank. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήσαμε το Πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg – enter•grow•go, το οποίο έχει πλέον εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για το ελληνικό start – up οικοσύστημα. Συμφωνίες, όπως η στρατηγική μας σύμπραξη με το διεθνούς κύρους Ryerson University, θα πολλαπλασιάσουν τις ευκαιρίες για εξωστρέφεια και ανάπτυξη που θα έχουν στη διάθεση τους πολλά υποσχόμενοι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες».

«Το Ryerson University είναι στην ευτυχή θέση να συνεργαστεί με τη Eurobank και με το egg για να υποστηρίξει τη νεανική επιχειρηματικότητα. Οι πολυεπιστημονικές μας ζώνες, τα επωαστήρια (incubators) και οι start – ups αποτελούν βασικό συστατικό της θεσμικής ταυτότητας του Πανεπιστημίου Ryerson και είναι μια ισχυρή επίδειξη της δέσμευσης μας στην καινοτομία. Πιστεύουμε ότι με το να υποστηρίζουμε την επόμενη γενιά επιχειρηματικών ταλέντων του Καναδά συμβάλλουμε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Ανταλλάσοντας την τεχνογνωσία του DMZ με επιχειρηματίες στο egg, το Πανεπιστήμιο Ryerson συμβάλλει στην υποστήριξη της μελλοντικής ανάπτυξης σε μια σπουδαία χώρα όπως είναι η Ελλάδα» δήλωσε η Δρ. Μ. Μπουντρογιάννη.

Η πενταετούς διάρκειας συμφωνία μεταξύ Eurobank και Ryerson University – με δυνατότητα ανανέωσης για επιπλέον πέντε χρόνια – αναπτύσσεται, καταρχήν, σε δύο πυλώνες:

1. Ενίσχυση και δικτύωση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Νέοι Έλληνες επιχειρηματίες, από το περιβάλλον του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg – enter•grow•go, στα πρώτα τους σημαντικά βήματα, θα μπορούν να έλθουν σε επαφή με το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας που προσφέρει το Ryerson University και το καναδικό σύστημα start – up.

2. Παροχή δυνατότητας συμμετοχής σε προγράμματα e-learning της σχολής “The G. Raymond Chang School of Continuing Education”σε στελέχη του ομίλου Eurobank, σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες από το περιβάλλον του Προγράμματος egg, και στο πλαίσιο άλλων δράσεων της Eurobank.

Ο πρώτος πυλώνας θα αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος egg και προβλέπει ότι ομάδες του egg θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και mentoring στo DMZ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα, η Δρ. Μ. Μπουντρογιάννη είχε την ευκαιρία να συναντήσει ομάδες του egg, του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας που σχεδίασε και υλοποιεί από το 2013 η Eurobank σε συνεργασία με τη μονάδα Corallia του Ε.Κ. Αθηνά. Χαιρέτησε, επίσης, την έναρξη του 3ου περιφερειακού Διαγωνισμού FinTech “Beyond Hackathon” της Eurobank, στον οποίο συμμετείχε και ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής._

Ιταλία: Δημοσιογράφος καλείται να αποζημιώσει με 5.000 ευρώ τη Μελόνι για «body shaming» – «Υπάρχει κλίμα δίωξης» δηλώνει η Κορτέζε

AP22265665311376

Ιταλία: Δημοσιογράφος καλείται να αποζημιώσει με 5.000 ευρώ τη Μελόνι για «body shaming» – «Υπάρχει κλίμα δίωξης» δηλώνει η Κορτέζε

Η Κορτέζε δήλωσε στον Guardian ότι η καταδίκη της για μια «αστεία φράση» ήταν «σκανδαλώδης».…

Ηράκλειο: Συνελήφθη μητέρα 17χρονου για παραμέληση ανηλίκου – Στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα

όπλο

Ηράκλειο: Συνελήφθη μητέρα 17χρονου για παραμέληση ανηλίκου – Στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα

Άμεσα συνελήφθη η 49χρονη μητέρα του 17χρονου για παραμέληση ανηλίκου, ενώ ο νεαρός κλήθηκε για…

Βόμβα Κατρίνη: «Mην τολμήσει η ΝΔ να στείλει οπαδούς της να ψηφίσουν υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας» (ηχητικό)

κατρο

Βόμβα Κατρίνη: «Mην τολμήσει η ΝΔ να στείλει οπαδούς της να ψηφίσουν υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας» (ηχητικό)

«Πρέπει να προστατευτεί η διαδικασία, αλλά και η πολιτική», ήταν το σχόλιο του Μιχάλη Κατρίνη

Καιρός: Το βίντεο Κολυδά που εξηγεί πώς θα κινηθούν οι θερμές αέριες μάζες και οι «δροσιές» τα επόμενα 24ωρα

6271760

Καιρός: Το βίντεο Κολυδά που εξηγεί πώς θα κινηθούν οι θερμές αέριες μάζες και οι «δροσιές» τα επόμενα 24ωρα

Μέχρι τη Δυτέρα λίγες θα είναι οι ενέσεις δροσιάς, με τα 40αρια να είναι συνεχόμενα