Μητσοτάκης: Θλιβερός Επιμηθέας

Ο πρωθυπουργός ως άφρων Επιμηθέας, δεν είναι σε θέση να κατανοήσει ότι με διατάγματα, απαγορεύσεις και βολικούς μύθους δε γίνεται να παραχαράξει την Ιστορία

5188639

Ο μύθος λέει ότι ο Επιμηθέας – αδελφός του Προμηθέα – ανέλαβε, με εντολή του Δία, να “προικίσει” τα θνητά γένη με τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία θα τους επέτρεπαν να επιβιώσουν. Ο άφρων Επιμηθέας αφού ξόδεψε όλη την “πραμάτεια” που είχε σε λογής – λογής γένη (π.χ. με δύναμη, αρπακτικότητα και επιθετικότητα σε κάποια από αυτά) άφησε το Ανθρώπινο Γένος γυμνό, ξυπόλυτο, με λίγες τρίχες, ευπαθή νύχια και άοπλο. Ευτυχώς που φρόντισε εκ των υστέρων ο Προμηθέας να το προικίσει με σοφία και τη φωτιά που έκλεψε από τη θεά Αθηνά και τον Ήφαιστο…..

Στο πέρασμα του χρόνου η “σοφία” με την οποία προίκισε ο Προμηθέας τους Ανθρώπους φαίνεται ότι λιγόστεψε. Δεν εξηγείται διαφορετικά πώς σε τούτη τη γωνιά της γης που γέννησε αυτόν το μύθο, πλείστοι όσοι σύγχρονοι κάτοικοί της, επιλέγουν την “προίκα” του Κυριάκου Μητσοτάκη!!!

Ως σύγχρονος “Επιμηθέας” αυτός φροντίζει ώστε:

– Να αφήσει απροστάτευτους τους ανθρώπους. Άοπλους απέναντι στην πανδημία, με το ΕΣΥ στα όρια της κατάρρευσης. Χωρίς μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, χωρίς ΜΕΘ, χωρίς τεστ στις ευπαθείς ομάδες και στο σύνολο του πληθυσμού, χωρίς…

– Να αφήσει απροστάτευτους τους ανθρώπους. Άοπλους απέναντι στις ορέξεις των αφεντικών καθ’ υπαγόρευση του ΣΕΒ, χωρίς δουλειά, χωρίς μαγαζί, χωρίς σπίτι, χωρίς δικαιώματα, χωρίς οικονομική και κοινωνική στήριξη.

–  Να θωρακίσει τα παρασιτικά αρπακτικά της “αυλής” του με προσφορές αναθέσεων, με αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις σε αυλοκόλακες, με διορισμούς κολλητών και σφουγγοκωλάριων.

Να περιθάλψει και να αναδείξει τα “απολειφάδια” του πιο σκοτεινού γένους των “ανθρώπων”, των χουντικών δικτατόρων της κατάλυσης της δημοκρατίας και των ελευθεριών.

Να θωρακίσει το “γένος” των ΜΑΤατζήδων και λοιπών εποχούμενων ταγμάτων ασφαλείας. Να τους ντύσει με τις πανοπλίες  μονομάχων της Ρωμαϊκής αρένας, να τους στερήσει τη νόηση, τη φρόνηση, τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Να τους “προικίσει” με αρπακτικότητα, με επιθετικότητα και να τους ξαμολήσει εναντίον του Γένος των Ανθρώπων που διεκδικούν ότι τους στερεί ο σύγχρονος Επιμηθέας και οι συν αυτώ “θεοί” της κοινωνικής αδικίας.

Ο πρωθυπουργός ως άφρων Επιμηθέας, δεν είναι σε θέση να κατανοήσει ότι με διατάγματα, απαγορεύσεις και βολικούς μύθους δε γίνεται να παραχαράξει την Ιστορία. Όσο κι αν οι ιδεολογικοί κήνσορες της Δεξιάς, οι θιασώτες του ιστορικού αναθεωρητισμού επιχειρούν να “αφυδατώσουν” το περιεχόμενο και τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα σπάνε τα μούτρα τους στην αδυσώπητη πραγματικότητα. Δεξιάς κοπής ήταν οι πραξικοπηματίες χουντικοί που κατέλυσαν τη Δημοκρατία. Απούσα ήταν η Δεξιά από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και πολέμια προς κάθε μεταπολιτευτική εκδήλωση μνήμης. Αστυνομική βία και καταστολή, δολοφονίες διαδηλωτών (Κανελλοπούλου, Κουμής) “στολίζουν” τα ιστορικά αρχεία της παράταξης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Του έμπλεου υποκρισίας Μητσοτάκη ο οποίος “τίμησε” την επέτειο του Πολυτεχνείου στο αποστειρωμένο περιβάλλον που του ετοίμασαν οι πάνοπλοι Gladiators του Χρυσοχοΐδη, στο πλαίσιο του “προγράμματος Νόμος και Τάξις”!!!

Αν δεν απευθύνεται σε χαχόλους ανεγκέφαλους τηλεκαταναλωτές και είχε στοιχειώδη ενσυναίσθηση και τον απαιτούμενο σεβασμό στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, αντί στεφάνου ας εκπαραθύρωνε τους υμνητές και συνεχιστές της χουντικής θηριωδίας που στεγάζει στην κυβέρνησή του. Διαφορετικά “όταν συνηθίζεις το τέρας αρχίζεις να του μοιάζεις” που έλεγε ο Χατζιδάκις…..

ΥΓ: Ο Επιμηθέας του μύθου στα πρώτα χρόνια της ανθρωπότητας ως βασιλιάς της Σικυώνας παντρεύτηκε την Πανδώρα με το κουτί της… Δύσκολα ξεφεύγεις από τα “δεσμά του γάμου”!!! Ως εκ τούτου είναι σίγουρο ότι την έχει άσχημα ο Κυριάκος με το … “Κουτί της Πανδώρας”… 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr