ΣΚ

Στέλιος Κούλογλου

Μητσοτάκης ο Β… ο Πατροκτόνος

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάφωνησε ανοιχτά με μια ιστορική φράση του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

5418081

Oταν στη χθεσινή συνέντευξη στο Mega ήρθε η κουβέντα για την αστυνομία, ο κ. Μητσοτάκης είπε μεταξύ των άλλων, χωρίς να προκληθεί: «κάποτε, θυμάστε, είχε ειπωθεί μια κουβέντα από κάποιον άλλον ο οποίος καθόταν σε αυτή εδώ τη θέση(του πρωθυπουργού), είχε πει στους αστυνομικούς  “το κράτος είστε εσείς”. Κακώς είχε ειπωθεί αυτό έτσι όπως είχε ειπωθεί τότε».

H διαβόητη ατάκα, είναι από το 1992 και είχε ανάψει το πράσινο φως για πολύ ξύλο εναντίον όσων διαδήλωναν τότε κατά της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών: ανήκει στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.

Η ξαφνική αιχμή κατά του πατρός θα μπορούσε να εκληφθεί και ως φιλελεύθερο άνοιγμα του υιού. Στην πραγματικότητα όμως, ένα είδος «πολιτικής πατροκτονίας» διαπέρασε όλη τη χθεσινή συνέντευξη. Γιατί μπορεί ο Κωνσταντίνος να είχε τις συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες απόψεις του,  συχνά αγγίζοντας τον κυνισμό, διακρινόταν όμως από έναν ρεαλισμό. Ο Κυριάκος εμφανίστηκε αντίθετα να έχει δημιουργήσει τη δική του εικονική πραγματικότητα, με την οποία προσπάθησε να απαντήσει στις, συχνά καίριες, ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Παραδείγματος χάριν:

« -Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει κα Ράνια Τζίμα και κ. Πρετεντέρη. Για τον απλούστατο λόγο ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι και στη χώρα μας με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους.  Βρισκόμαστε, λοιπόν, αντιμέτωποι, σήμερα, με μία πανδημία των ανεμβολίαστων».

-«..παράμετρος της πολιτικής μας, φυσικά, είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ στα όρια των δυνατοτήτων του. Για να αποδραματοποιήσω λίγο την κατάσταση, βρισκόμαστε πολύ μακριά από το επίπεδο που βρεθήκαμε πέρυσι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, σε αριθμό διασωληνωμένων.

Ρ Τζίμα: Εντάξει, είδαμε γιατρούς να καταρρέουν βέβαια μπροστά στις κάμερες τα προηγούμενα 24ωρα, είναι στα όριά τους οι γιατροί της πρώτης γραμμής.

Κ Μητσοτάκης: Έχουμε δύσκολες συνθήκες, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα »

« –Η Ελλάδα σήμερα, κυρία Τζίμα, είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στο testing»

Ολα αυτά την ώρα που η Ελλάδα παίρνει πανευρωπαικό μετάλλιο στους θανάτους και τα κρούσματα, αρνητικά ρεκόρ που του δεν επισημάνθηκαν από τους δημοσιογράφους, ούτε ρωτήθηκε για αυτα. Πρόκειται για  μια ιλιγγιώδη άνοδο που συναγωνίζεται την άνοδο των τιμών στην ενέργεια.

Αλλά και στο θέμα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός ήταν επίσης εκτός τόπου και χρόνου. Δεν πρόκειται μόνο απόπειρα απόκρυψης της αλήθειας- η άνοδος των τιμών χτυπάει κατευθείαν στις τσέπες και την αντιλαμβάνονται οι πολίτες- αλλά και για άρνηση της πραγματικότητας. Τη στιγμή που καταναλωτές και επιχειρηματίες βλέπουν τον ουρανό σφοντύλι, κάθε φορά που φτάνει ο λογαριασμός για το ρεύμα( και προσεχώς για πετρέλαιο, φυσικό αέριο) ο κ. Μητσοτάκης είδε επιβάρυνση μερικών ευρώ το μήνα:

-( Αν δεν έπαιρνε η κυβέρνηση μέτρα για την κατανάλωση ενέργειας) « οι λογαριασμοί θα αυξάνονταν δέκα φορές παραπάνω από αυτό το οποίο θα αυξηθούν, από τα 3 ή 4 ευρώ που μπορεί να δουν αύξηση οι πολίτες, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση ».

Παρά τις παραπάνω προπαγανδιστικές κορώνες, η συνέντευξη είχε ενδιαφέρον γιατί έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πλάνο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής  κατάστασης που επιδεινώνεται. Αφού έκανε τη στρουθοκάμηλο για τις δυσοίωνες προβλέψεις των επιστημόνων («κατά καιρούς πέσανε πάρα πολύ έξω») και δήλωσε «ενοχλημένος, όταν ακούω από κάποιους ότι δήθεν έχουμε ρίξει “λευκή πετσέτα”», ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να απαντήσει ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης, αφού όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, οι ανεμβολίαστοι δεν πείθονται.

Μίλησε υπέρ της τρίτης δόσης που αφορά όμως τους εμβολιασμένους και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για τους περιορισμούς των ανεμβολιασμένων και τη λιανική πώληση, τα οποία έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και είναι στην πράξη ανεφάρμοστα.

Πηγή: tvxs.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…