Μητσοτάκης ο ανεκδιήγητος

Ο «άριστος» πρωθυπουργός, σε ερώτηση για το αν υπήρξε συμφωνία με την Τουρκία στην τριμερή του Βερολίνου, απάντησε σαν... πρόεδρος του Εδεσσαϊκού

5143930

Αν κάποιος είχε την υπομονή να ακούσει όλη τη συνέντευξη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να έχει ιώβεια υπομονή. Δηλώνω ότι δεν ανήκω σ’ αυτήν την κατηγορία. Κάποια “σπαράγματα” της συνέντευξης άκουσα, όσο άντεξα, τα οποία θα μπορούσαμε να διηγούμαστε στα εγγόνια μας σαν αστείες ιστορίες αποτυχημένων πρωθυπουργών. Ιστορίες που θα ήταν για γέλια, πολλά γέλια, αν δεν είχαν να κάνουν με κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής το χειρισμό των οποίων, δυστυχώς, έχει ένας ανεκδιήγητος πρωθυπουργός.

Ο “άριστος” πρωθυπουργός της χώρας, σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν υπήρξε συμφωνία με την Τουρκία στην τριμερή του Βερολίνου και την κατηγορία σύσσωμης της αντιπολίτευσης για μυστική διπλωματία, δήλωσε:

“Αυτό το οποίο περιέγραψα (στον ξένο τύπο) στα αγγλικά ως ρήτρα για γραπτή κατανόηση δεν ήταν τίποτα άλλο από την γραπτή αποτύπωση, τα πρακτικά μιας συμφωνίας, κατ’ αρχήν συμφωνίας, η οποία επιτεύχθηκε στο Βερολίνο μεταξύ της διπλωματικής μου συμβούλου, του συμβούλου του Τούρκου προέδρου και του συμβούλου της κυρίας Μέρκελ. Δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση συμφωνία, ή όπως άκουσα πρωτοφανή πράγματα ότι δέσαμε τη χώρα σε συμφωνίες χωρίς να ενημερώσουμε κανένα. Ήταν η γραπτή αποτύπωση μιας προφορικής συμφωνίας. Τα πρακτικά με άλλα λόγια που κρατήθηκαν από αυτή τη συνάντηση για να υπάρχει στο χαρτί τί συμφωνήθηκε. Και αυτό το οποίο συμφωνήθηκε τελικά παραβιάστηκε όχι με δική μας υπαιτιότητα, και έτσι δυστυχώς φτάσαμε στην κλιμάκωση του τελευταίου μήνα. Επομένως μακριά από εμάς οποιαδήποτε φιλολογία, ρητορική περί μυστικής διπλωματίας…”

Με λίγα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό το οποίο ο φιλαλήθης Πέτσας και διάφορα κυβερνητικά στελέχη, από άμβωνος ΣΚΑΪ και λοιπών “αντικειμενικών” καναλιών, έκρωζαν ότι ΔΕΝ υπάρχει συμφωνία, κατακεραύνωντας σύσσωμη την αντιπολίτευση για διασπορά ψευδών και αντεθνικών ειδήσεων.

Ας θαυμάσουμε όμως το λογικό συνειρμό του πρωθυπουργού:

“Τα πρακτικά μιας συμφωνίας … η οποία επιτεύχθηκε”, αλλά “δεν αποτέλεσε σε καμιά περίπτωση συμφωνία …. η γραπτή αποτύπωση μιας προφορικής συμφωνίας … για να υπάρχει στο χαρτί τί συμφωνήθηκε … και αυτό το οποίο συμφωνήθηκε τελικά παραβιάστηκε” από τους άλλους.

Δεν είναι φρόνιμο να δυσκολέψουμε τον ηγέτη της Δεξιάς με την ερώτηση που θα μπορούσε να απαντήσει μαθητής του δημοτικού: Αφού, όπως ισχυρίζεται, σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε συμφωνία τί είναι αυτό που παραβιάστηκε από τους Τούρκους; Τέλος πάντων….  

Ας βγάλουμε όμως κάτι χρήσιμο από τη γελοία δήλωση του Μητσοτάκη. Θα μπορούσαμε να δώσουμε αυτό το απόσπασμα της συνέντευξης ως εισαγωγικό μάθημα λογικής στα μαθηματικά για να επισημάνουν οι μαθητές τις λογικές αντιφάσεις. Παράλληλα να δώσουμε για σύγκριση και αντιπαραβολή το παρακάτω απόσπασμα από τη συνέντευξη του πρώην αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού:

“ …. ύστερα, μετα εμείς αφού είπαμε ναι αυτό θελουμε, είπαν δεν θέλουμε και εμεις το αλλάξαμε και λέμε εντάξει ούτε και μείς θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά από όλα αυτα είπαμε να γίνει μετά ο αγώνας … Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο”.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι μαθητές θα έβγαιναν σοφότεροι. Ίσως και οι νοήμονες εντός της κυβερνητικής παράταξης οι οποίοι δεν μακαρίζουν την τύχη τους για τον αρχηγό που επέλεξαν. Ωστόσο δε θα συμφωνήσουμε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο Μητσοτάκης είναι “ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας” διότι αυτό απαιτεί ικανότητα σε λογικούς συνειρμούς, απαιτεί στοιχειώδη επαγωγική σκέψη και συνειδητοποίηση της σκληρής πραγματικότητας…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή