ΝΜ

Νικόλαος Μπαγιαρτάκης

Μητσοτάκης, Φόβος και Θουκυδίδης

Το αποτέλεσμα των Εκλογών θα κριθεί από την κατά πόσο μεγαλύτερη ή μικρότερη θα 'ναι η προσέλευση του κόσμου, η προσέλευση των νέων και η χαλαρή ψήφος της ΝΔ για τον κίνδυνο Μητσοτακοποίησης της

μητσοτάκης
“Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός. Ο λαός σώπαινε, και κανείς δεν μιλούσε, γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί”. Έλεγε ο Θουκυδίδης. Ο Μητσοτάκης βάσισε τη διακυβέρνηση του πάνω στο αίσθημα του φόβου. Όπως ήτανε η συνταγή από τα παλιά τυραννικά καθεστώτα μέχρι τα σημερινά αυταρχικά καθεστώτα. Ακραία καταστολή, Predator, ΕΥΠ, εκφοβισμός αφεντικών προς εργαζομένους, Greek Mafia στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην Ελληνική Αστυνομία κι ούτω καθ’ εξής.
Έτσι ο κόσμος φοβισμένος για την επίδραση της γνώμης του στην καθημερινότητα του (παρακολούθηση, χώρος δουλειάς, κι ούτω καθ’ εξής) δεν την εκφράζει. Μ’ αποτέλεσμα να κάνει βουβή τη γνώμη του συνεπώς δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από τις Δημοσκοπήσεις. Στο ήδη προβληματικό εργαλείο των Ειδικών της Κάλπης από παλιότερα σήμερα για τους παραπάνω λόγους καθίσταται έτι περαιτέρω προβληματικότερο.
Το αποτέλεσμα των Εκλογών θα κριθεί από την κατά πόσο μεγαλύτερη ή μικρότερη θα ‘ναι η προσέλευση του κόσμου, η προσέλευση των νέων και η χαλαρή ψήφος της ΝΔ για τον κίνδυνο Μητσοτακοποίησης της. Αν κρίνουμε από τις προηγούμενες κάλπες τότε η προσέλευση στη τελευταία Εσωκομματική Εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε ρεκόρ ψηφοφόρων και μελών του τόσο για τον ίδιον αλλά ξεπερνώντας ακόμη και τα παλιά κραταιά κόμματα που εκπροσωπούνται πολιτικά, συνδικαλιστικά, δημοτικά, συλλόγους κι ούτω καθ’ εξής και δη αναφέρομαι στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ δε σ’ αριθμό μελών. Τα τελευταία χρόνια οι κάλπες στις Φοιτητικές Εκλογές επίσης ανέδειξαν έντονη κινητοποίηση των νέων με μεγάλο ενδιαφέρον με πρόσφατη εικόνα τις τελευταίες όπου είχαμε ρεκόρ κόσμου και καταψήφισε τη ΔΑΠ της ΝΔ. Η χαλαρή ψήφος προς τη ΝΔ με τον κίνδυνο να μετατραπεί σε Μητσοτακικό μόρφωμα είναι εμφανής από την πρωτοφανή μη προσέλευση του κόσμου της ΝΔ στις συγκεντρώσεις του Μητσοτάκη.
Εν κατακλείδι κι όπως επίσης έλεγε ο Θουκυδίδης: “Το εναντιούμενον τω δυναστεύοντι δήμος ωνόμασται. Αυτό που εναντιώνεται στο δυνάστη λέγεται λαός”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

λαμια δηλητηριαση

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…