Newsroom

Newsroom

Μήπως ο Άδωνις «έσπρωξε» το μπλοκάρισμα της Marka_2; 

Πίσω από το μπλοκάρισμα της Marka_2 υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση με πρωταγωνιστή τον Άδωνι Γεωργιάδη

Screenshot 6 3

Το χάσταγκ #free_Marka2_ τρεντάρει πολύ ψηλά από χθες στο Twitter με χιλιάδες σχόλια και αναρτήσεις. Το αντιδημοκρατικό μπλοκάρισμα στον πολύ γνωστό λογαριασμό έχει προκαλέσει ένα ογκώδες κύμα οργής και συμπαράστασης.

Οι χρήστες της πλατφόρμας εκφράζουν το θυμό τους για το νέο περιστατικό λογοκρισίας και ταυτόχρονα συνδέουν τη φίμωση της Marka_2 με το γεγονός πως ήταν ένας πολύ δραστήριος λογαριασμός που ασκούσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με πολύμορφο τρόπο. Πολλές φορές τα βίντεο που ανέβαζε γίνονταν viral και αντικείμενο της κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Και ενώ άπαντες προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και η Marka_2 «έφαγε μαύρο», μια ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη λίγες μέρες πριν το μπλοκάρισμα φαίνεται ικανή να ενώσει τα κομμάτια που λείπουν.

4 ημέρες πριν η πλατφόρμα ρίξει τον λογαριασμό της Marka_2, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεσπούσε κατά του Twitter τονίζοντας σε σχετική ανάρτηση πως… «Δυστυχώς το τουίτερ έχει εξελιχθεί στο πιο τοξικό μέσο».

Ο υπουργός έριχνε το φταίξιμο για αυτήν την κατάντια του μέσου στους λογαριασμούς που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και ασκούν κριτική στον ίδιο και στην κυβέρνηση. Η ανάρτηση μάλιστα κατέληγε με μια φράση που μπορεί να ακουστεί και σαν απειλή…

«Δυστυχώς το τουίτερ έχει εξελιχθεί στο πιο τοξικό μέσο.Ό,τι ανάρτηση και να κάνω, τρέχουν από κάτω τα τρολ του Σύριζα να υβρίσουν, να προκαλέσουν, να προσβάλουν.Μήν ανησυχείτε έως τις Εκλογές θα το κάνουν με ένταση, μετά όπως και την προηγούμενη φορά θα κρυφτούν στα λαγούμια τους», έγραφε ο Άδωνις στις 29 Ιανουαρίου.

Μήπως η συγκεκριμένη ανάρτηση του υπουργού αποτελεί ένα ανοιχτό αίτημα για «κάθαρση» στο χώρο του Twitter; Και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτή η κάθαρση… μήπως φίμωση των φωνών που δήθεν το καθιστούν τοξικό;

Το αδιαμφισβήτητο δεδομένο είναι πως ο Άδωνις προχώρησε σε στοχοποίηση λογαριασμών, επιπλέον όπως και να το δει κανείς η σύμπτωση που συνδέει το μπλοκάρισμα της Marka_2 με την ανάρτηση Άδωνι γεννά ερωτηματικά.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…