Μηνυτήρια αναφορά από τον 36χρονο Γεωργιανό - Ζητά να αναγνωρίσει τους βασανιστές του

Ο 36χρονος ζητά να μεταβούν στον Κορυδαλλό οι υπηρετούντες τις ημέρες των καταγγελλόμενων βασανιστηρίων αστυνομικοί στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, προκειμένου να αναγνωρίσει τους, κατ’ εκείνον, βασανιστές του.

NewsRoom 23/06/2021 | 16:40

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βασανισμού του 36χρονου Γιόργκι Χαρτζεϊσβίλι κατέθεσε στην εισαγγελία ο δικηγόρος του, Γιώργος Ψαρρής σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 36χρονος που κατήγγειλε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του ότι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας τον ξυλοκόπησαν πιέζοντάς τον να ομολογήσει τον φόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ζητά να μεταβούν στον Κορυδαλλό οι υπηρετούντες τις ημέρες των καταγγελλόμενων βασανιστηρίων αστυνομικοί στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, προκειμένου να αναγνωρίσει τους, κατ’ εκείνον, βασανιστές του.
 
Μιλώντας στο tvxs.gr, ο δικηγόρος του 36χρονου υποστηρίζει ότι τα τραύματα από τον ξυλοδαρμό δεν ήταν σε εμφανή σημεία αλλά ο εντολέας του είχε ζητήσει τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό. Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο». Ο 36χρονος υποστηρίζει ότι ο γιατρός που τον εξέτασε του πήρε μόνο την πίεση.

«Μετά από σχολαστική επικοινωνία που είχα με τον εντολέα μου, μπορώ να πω μετά βεβαιότητος ότι είναι αθώος, και αυτό θα αποδειχθεί στη Δικαιοσύνη», μεταφέρει μεταξύ άλλων στο tvxs.gr ο δικηγόρος του 36χρονου Γεωργιανού.

Προς το παρόν ο Γιόργκι Χαρτζεισβίλι κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση και ενδεχομένως να οριστεί η δίκη.