Μήνυμα των Anonymous πρους τους Ρώσους πολίτες να διώξουν τον Πούτιν

Οι Anonymous, η γνωστή ομάδα χάκερ, δημοσίευσε ένα μήνυμα που απευθύνεται στους ρώσους πολίτες, καλώντας τους να ξεσηκωθούν εναντίον του Πούτιν και να τον απομακρύνουν από την εξουσία.

Με μήνυμά του στα social media, η ομάδα χάκερ Anonymous φέρεται να καλεί τους Ρώσους πολίτες να ξεσηκωθούν κατά του Πούτιν και να του αφαιρέσουν την εξουσία.  Όπως σημειώνει ο βρετανικός Guardian, σύμφωνα με μια μετάφραση που έγινε από πολλούς σχολιαστές στο Twitter, στο βίντεο – μήνυμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Είστε παγιδευμένοι πίσω από ένα σιδερένιο παραπέτασμα προπαγάνδας, με την κυβέρνησή σας να προσπαθεί να σας εμποδίσει να συμμετάσχετε στη διεθνή συζήτηση, από φόβο για το τι μπορεί να μάθετε.

Το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου με την πρόσφατη εισβολή του στην Ουκρανία, η οποία έχει προκαλέσει τεράστια προσφυγική κρίση και αμέτρητους θανάτους.

Είναι μια τρομερή κατάσταση στην οποία σας έχουν βάλει, αλλά η μόνη σας επιλογή για να αποτρέψετε την επικείμενη οικονομική κατάρρευση και τον πιθανό παγκόσμιο πόλεμο είναι να λάβετε μέτρα για να αντισταθείτε στον πόλεμο και στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πούτιν θυσιάζει τον ρωσικό πληθυσμό. Σε αυτό το σημείο, ο πιο ειρηνικός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να τελειώσει αυτή η σύγκρουση θα ήταν να ξεσηκωθεί ο λαός της Ρωσίας ενάντια στον Πούτιν και να τον απομακρύνει από την εξουσία».