Μήνυμα Ηλιόπουλου με νόημα: Στις 3 Ιουνίου θα έχω σημαντικές ευθύνες

Την πεποίθησή του ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την "Ανοιχτή Πόλη", Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του

nasos huff post

O υποψήφιος δήμαρχος, με την Ανοιχτή Πόλη, Νάσος Ηλιόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στην huffingtonpost.gr και το δημοσιογράφο Πάνο Τουμάση, ο οποίος γράφει στην εισαγωγή της συνέντευξης: «Η εντύπωση που μπορεί να σχηματίσει κάποιος για το Νάσο Ηλιόπουλο- από κοντά πλέον… Άνθρωπος με αίσθηση του χιούμορ, πίστη στις δυνατότητες του και με εμφανή διάθεση να τη μεταδώσει στους άλλους. Δεν διστάζει να δηλώσει έτοιμος για ρήξεις μπροστά στο καλό του Δήμου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κυβέρνηση του κόμματος που τον στηρίζει».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και τις λύσεις που προτίθεται να δώσει, ενώ στην ερώτηση σχετικά για το πως θα λύσει τα προβλήματα της Αθήνας, όταν οι προηγούμενοι δήμαρχοι δεν τα κατάφεραν, απάντησε:

«Για τον ίδιο λόγο που μετά την θητεία μου στο Υπουργείο Εργασίας ακούτε συχνά θετικές ειδήσεις από την επιθεώρηση εργασίας σε αντίθεση με το τι γινόταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Παραλάβαμε αδήλωτη εργασία στο 19,2% και αυτή την στιγμή είναι στο 8,9%. Δεν φοβάμαι ούτε την δουλειά, ούτε την σύγκρουση».  

Σε ερώτηση σχετικά με την αυτοδιοίκητή του προϋπηρεσία, ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε: «Η δική μου προϋπηρεσία στα αθηναϊκά προβλήματα ξεκινάει από όταν γεννήθηκα! Ξέρετε μεγάλωσα στα Πατήσια, οπότε δεν χρειάζομαι οδηγό για να περιηγηθώ στις πίσω αυλές τις πόλης. Αν μιλάμε όμως πιο συγκεκριμένα για την προϋπηρεσία στη διαχείριση, θα έλεγα ότι προσκομίζω την εμπειρία της παρουσίας μου στο ΣΕΠΕ και στο Υπουργείο Εργασίας. ¨Όταν πήγα στο ΣΕΠΕ δεν είχα προϋπηρεσία τυπική στο σώμα επιθεωρητών εργασίας. Μέσα σε λίγους μήνες είχαμε επιβάλει πρόστιμα σε μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούσαν παράνομα και υπερωριακά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενές τους. Ε, αυτό το μοντέλο θα ακολουθήσω και στο δήμο: ρήξη με τις αδράνειες, άμεσες λύσεις για χρόνια προβλήματα, σχέδιο για μια νέα εικόνα».

Για τους συνυποψηφίους του, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε: «Σε μία φράση, εγώ θα έβλεπα το δίλημμα αυτών των εκλογών ως εξής: Αθήνα από την αρχή ή Αθήνα από τα παλιά. Δυστυχώς και οι δύο υποψηφιότητες (Μπακογιάννης – Γερουλάνος) φέρουν ένα βάρος διοίκησης αυτής της πόλης. Ο κ. Μπακογιάννης έχει φτιάξει ένα συνδυασμό που έχει ανθρώπους που έχουν διοικήσει και σε αυτή τη δημοτική αρχή αλλά και στις προηγούμενες με μεγάλες αποτυχίες στην καθημερινότητα της πόλης.

Ο κ. Γερουλάνος συνεχίζει την παράδοση της παράταξης του κ. Καμίνη. Μιας παράταξης που έχασε την καθημερινότητα της πόλης. Προφανώς και θα πρέπει να συνεργαστούμε σε συγκεκριμένα πεδία, αλλά νομίζω στις πραγματικές λύσεις που χρειάζεται η πόλη, βρίσκονται πάρα πολύ πίσω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε οι γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο το ιστορικό κέντρο και η βιτρίνα της πόλης, που μου δίνεται η αίσθηση ότι εστιάζουν και οι δύο, γιατί αυτό είναι το κομμάτι της πόλης που γνωρίζουν».

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV