Μήνυμα αντίστασης από τα Εξάρχεια: Ολοήμερη κινητοποίηση πέριξ της πλατείας

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση που καλέστηκε από την συλλογικότητα «Όχι Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων». Συναυλίες, μπαζάρ, συλλογική κουζίνα και κουκλοθέατρο καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας.

metroeksa

«Περικυκλώσαμε την πλατεία μας, μεγάλοι και μικροί κι η κλούκλα Εξαρχίνα. Κι οι “φρουροί της λαμαρίνας” έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σημεία που «κατασκήνωναν» πέριξ της πλατείας! Στο τέλος θα τους διώξουμε κι αυτούς!» διεμήνυσαν οι διοργανωτές της συγκέντρωση από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερα καθώς οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, μπροστά στην μεγάλη προσέλευση του κόσμου αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν, έστω και προσωρινά.

lamarinh

Κάποιοι μάλιστα, σε περιπαιχτική διάθεση ανασκεύασαν το γνωστό σύνθημα που συσχετίζει την ΕΛ.ΑΣ και την ηρωίνη και το έφεραν στα μέτρα της εποχής.

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι έστειλαν άλλο ένα μήνυμα ότι είναι αντίθετοι με τα αστυνομοκρατούμενα Εξάρχεια και τα σχέδια για την υποτιθέμενη ανάπλαση στο λόφο του Στρέφη και την κατασκευή μετρό στην πλατεία.

πλατεια

Πλήθος κόσμου, παραβρέθηκε στη σημερινή περικύκλωση-γιορτη της συνεχιζόμενης αντίστασης στις κρατικές μεθοδεύσεις, τον εξευγενισμό και την καταστολή, στα Εξάρχεια, χαρακτηρίζοντας τη δράση πλήρως πετυχημένη.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…