Μιλήστε, επιτέλους, για την καταστροφή!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε ολόκληρη προεκλογική καμπάνια πάνω στο "μίσος" για το κοινωνικό κράτος και την επιδοματική πολιτική. Τώρα ο εχθρός είναι η φτώχεια ολόκληρης της χώρας.

5963139
Δεν έχει ξανασυμβεί στη σύγχρονη ιστορία της χώρας πράγμα αντίστοιχο με το φετινό καλοκαίρι. Πρώτα οι φωτιές, με αποκορύφωμα τον Έβρου, τώρα βυθίστηκε, κυριολεκτικά βυθίστηκε, ο Θεσσαλικός Κάμπος.
Δε γνωρίζουμε απολύτως τίποτα. Δε γνωρίζουμε τον αριθμό των αγνοουμένων. Δε γνωρίζουμε τι χρειάζονται οι επιζήσαντες, μόνο η αλληλεγγύη κάνει δουλειά. Δε γνωρίζουμε τι συνεπάγεται τέτοια καταστροφή.
Πώς θα αντιμετωπίσουν την επικείμενη επισιτιστική κρίση; Ο κάμπος θα χρειαστεί πέντε χρόνια μέχρι να μπορέσει ξανά να παράξει. Οι ορυζώνες του Έβρου κάηκαν. Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την πείνα του χειμώνα;
Τι θα γίνει με την υγειονομική κρίση; Πτώματα σαπίζουν στα βαλτόνερα. Πτώματα ζώων και, σύμφωνα με τις απεγνωσμένες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, πτώματα ανθρώπων. Τα νερά είναι μολυσμένα, υπάρχουν οδηγίες για τους ανθρώπους να μην πίνουν, να μη μαγειρεύουν, να μην πλένουν.
Μα πάνω από όλα, τι θα απογίνουν οι άστεγοι; Οι πυρόπληκτοι και οι πλημμυροπαθείς; Τι θα απογίνουν; Πού θα ζήσουν, πώς;
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε ολόκληρη προεκλογική καμπάνια πάνω στο “μίσος” για το κοινωνικό κράτος και την επιδοματική πολιτική. Τώρα ο εχθρός είναι η φτώχεια ολόκληρης της χώρας. Πώς θα το αντιμετωπίσουν;
Ο “άφταιχτος” πρωθυπουργός θα εξαφανιστεί. Οι αυλικοί του θα μετράνε νεκρούς σε σχέση με το Μάτι. Θα θυμηθούν τη Μαρφίν.
Κι εμείς, ο λαός αυτής της χώρας, θα περιμένουμε μέρες αγωνίας, να μάθουμε τη μοίρα των ανθρώπων της Θεσσαλίας, τι θα τους ακολουθήσει έπειτα κι αυτούς μαζί με τους άλλους του Έβρου,της Ρόδου, της Εύβοιας. Θα ακούσουμε ότι φταίει η κλιματική κρίση, όταν δεν έγιναν έργα πυροπροστασίας και αντιπλημμυρικά.
Θα μας πούνε ότι φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση. Μόνο που η προηγούμενη κυβέρνηση έχει επανεκλεγεί και πλέον δεν έχει δικαιολογίες. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια, κράτησε όρθιο το κοινωνικό κράτος. Η ΝΔ μας έχει θέσει ξανά υπό επιτροπεία.
Υπό τη δική της επιτροπεία. Κι ενόσω γίνονται αυτά, εμείς δεν ξέρουμε τι έχουν απογίνει οι άνθρωποι της Θεσσαλίας. Τι θα απογίνουμε κι οι ίδιοι μετά από αυτήν την φρικτή κι ελπίζω τελευταία πληγή.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

satti marina

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Έχει συγκεντρώσει ήδη μέχρι στιγμής 1,7 εκατομμύρια προβολές καθιστώντας το βίντεο το πρώτο trend στην…

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

AP22242277968711

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής».