Μικρούτσικος για διαγραφή Πλεύρη: «Ντρέπομαι! Τρέμουν τα κόκκαλα εκατομμυρίων ανθρώπων» (video)

«Η διαγραφή μου έγινε για πολιτικούς λόγους», σχολίασε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης για την διαγραφή του από τον ΔΣΑ και ο Ανδρέας Μικρούτσικος έγινε έξαλλος με τα λεγόμενά του

Καταγραφή 7

O γνωστός και μη εξαιρετέος Κωνσταντίνος Πλεύρης διεγράφη οριστικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών λόγω του ναζιστικού χαιρετισμού κατά τη διάρκεια της δίκης για την Χρυσή Αυγή, όπου υπερασπιζόταν τους ναζιστές της εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα μιλώντας στον ALPHA ο ίδιος φάνηκε αμετανόητος λέγοντας ότι «έχω βάλει τη γάτα μου να κλαίει» και ότι «Η διαγραφή μου έγινε για πολιτικούς λόγους όχι επειδή έκανα κάποιο ποινικό αδίκημα αλλά γιατί χαιρέτισα ναζιστικά στο δικαστήριο».

Η δήλωση Πλεύρη έκανε έξαλλο τον Ανδρέα Μικρούτσικο ο οποίος τόνισε ότι: «Ντρέπομαι που ακούω ο λόγος είναι ότι χαιρέτησα ναζιστικά.

Τρέμουν τα κόκκαλα εκατομμυρίων νεκρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και φασιστικών διαδικασιών που έχουν βασανίσει, έχουν εκτοπίσει, έχουν διαλύσει ανθρώπους.

Ντρέπομαι για αυτό το πράγμα και να βρίσκει το νομότυπο ότι είναι πολιτικός ο λόγος, είναι βαθιά ανθρώπινος ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι ισότιμος της βαρβαρότητας.

Δεν μπορώ να συνδιαλλέγομαι βάρβαρους ανθρώπους οι οποίοι μάλιστα έχουν και λόγο και παιδεία, την παιδεία της βαρβαρότητας η οποία σημαίνει χιτλερισμός, φασισμός, ναζισμός».

«Είναι προκλητικά ατάραχος, όχι απλά ατάραχος, ο λόγος ήταν για το ναζιστικό χαιρετισμό, σίγα ρε παιδί μου ο Αδόλφος ζει», σχολίασε στη συνέχεια ο γνωστός παρουσιαστής ειρωνευόμενος τον Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Δείτε όσα είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Η οριστική διαγραφή του κ. Πλεύρη από τον ΔΣΑ προέκυψε μετά την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου η οποία ελήφθη υπό την προεδρία της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα.

Τον περασμένο Μάρτιο με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (πρόεδρος ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης) διαγράφηκε από τον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας ο κ. Πλεύρης για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μέσα στη δικαστική αίθουσα και ενώ ήταν συνήγορος του Γιάννη Λαγού.

Της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είχαν προηγηθεί οι σχετικές ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττας Γούναρη-Χατζησαράντου και του πρόεδρου των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ Ζήση Κωνσταντίνου.

Έτσι, μετά την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού, η οποία επικύρωσε την απόφαση του Πρωτοβάθμιου, ο κ. Πλεύρης πλέον δεν θα μπορεί να ασκεί δικηγορία, ενώ ταυτόχρονα θα μπλοκαριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΔΣΑ η έκδοση γραμματίων προείσπραξης στο όνομά του.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…