Newsroom

Newsroom

Μικρή η ανταπόκριση των προσφύγων παρά τη διανομή του φυλλαδίου στον Πειραιά

Από το Σάββατο ξεκίνησε η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου στους πρόσφυγες του Πειραιά, με το οποίο καλούνται σε τέσσερις γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Τη διανομή έχουν αναλάβει γυναίκες λιμενικοί, όμως οι πρόσφυγες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το λιμάνι.

57093e4c1dc524d57d8b45be

Τα δεδομένα δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού μόλις 30 πρόσφυγες αναχώρησαν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά για τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα στην Αττική. Οι πρόσφυγες στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχονται σε 4.500.

Το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 2 από τα Δωδεκάνησα μεταφέροντας δύο πρόσφυγες από την Κω, ενώ το μεσημέρι το Blue Star Paros μετέφερε 17 πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Εν τω μεταξύ το μεσημέρι έγιναν δύο πορείες συμπαράστασης στους πρόσφυγες, μία στον Πειραιά και μία στην Αθήνα. Στον Πειραιά περίπου 30 άτομα διαδήλωσαν από τον σταθμού του τρένου ώς το λιμάνι, ενώ στην Αθήνα περίπου 300 άτομα, ανάμεσά τους και μετανάστες από τον Πειραιά έκαναν πορεία από την πλατεία Βικτωρίας ώς το Σύνταγμα.

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…