Newsroom

Newsroom

Μιχαήλ Φρίντμαν: Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος που συνελήφθη στο Λονδίνο – Οι κατηγόριες που τον βαραίνουν

Ξέπλυμα χρήματος, συνωμοσία για εξαπάτηση του Υπουργείου Εσωτερικών και συνωμοσία για ψευδορκία, μερικά από τα αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει ο Ρώσος ολιγάρχης.

frintman

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Φρίντμαν, ιδιοκτήτης της Alfa Group, συνελήφθη στο Λονδίνο με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το Politico, η υπηρεσία εγκλήματος είπε ότι ο επιχειρηματίας, του οποίου δεν ταυτοποιήθηκε, συνελήφθη την Πέμπτη στο σπίτι του στο Λονδίνο ως ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος, συνωμοσία για εξαπάτηση του Υπουργείου Εσωτερικών και συνωμοσία για ψευδορκία, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε το Σάββατο. Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος αργότερα με εγγύηση.

Στην ανακοίνωσή της, το Σάββατο (03/12), η βρετανική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος ανέφερε ότι ο 58χρονος ήταν μεταξύ των τριών ανδρών που συνελήφθησαν από αστυνομικούς την Πέμπτη (01/12) σε μια «κατοικία αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών» στο Λονδίνο. Και οι τρεις άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, ανέφερε η υπηρεσία.

Η Alfa Group εξέδωσε ανακοίνωση, το Σάββατο (03/12), στην οποία υποστήριξε ότι ο Μιχαήλ Φρίντμαν δεν ήταν υπό κράτηση, αλλά η ανακοίνωση δεν ανέφερε αν ο επιχειρηματίας είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Radio Free Europe.

Ποιός είναι ο Μιχαήλ Φρίντμαν

Ο Φριντμαν, ιδιοκτήτης της Alfa Group, ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς επενδυτικούς ομίλους της Ρωσίας, βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ για την εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Η ΕΕ χαρακτήρισε τον 58χρονο Φρίντμαν «κορυφαίο Ρώσο χρηματοδότη και βοηθό του στενού κύκλου του Πούτιν» όταν τον τοποθέτησε στη λίστα κυρώσεων στα τέλη Φεβρουαρίου.

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

dania prigkipes

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ,…

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

pexels tima miroshnichenko 7991326

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

Μια νέα έρευνα απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι η ιδανική διάρκεια για μια…