Newsroom

Newsroom

Μία υπέροχη εικονογράφηση για τις "Αόρατες Πόλεις" του Ιταλο Καλβίνο

Το βιβλίο του Ιταλο Καλβίνο ενέπνευσε πολλές γενιές αναγνωστών να σκεφτούν, να φανταστούν, να προβληματιστούν πάνω στην έννοια της πόλης, να αντιληφθούν την πραγματικότητα και το μύθο.

5a47e8751dc524a07e8b45f3

«Οι αόρατες πόλεις είναι ένα όνειρο που δημιουργείται στο κέντρο εκείνων των πόλεων, όπου η ζωή είναι πρακτικά αδύνατη».

Οι πόλεις είναι ένα σύνολο πραγμάτων: απομνημονεύσεων, επιθυμιών, σημείων μιας γλώσσας· οι πόλεις είναι τόποι ανταλλαγών, όπως εξηγούν όλα τα βιβλία της οικονομίας, αλλά οι ανταλλαγές αυτές δεν είναι μονάχα ανταλλαγές εμπορευμάτων, είναι και ανταλλαγές λέξεων, πόθων, αναμνήσεων. Το βιβλίο μου ανοίγει και κλείνει με εικόνες ευτυχισμένων πόλεων που συνεχώς αλλάζουν σχήμα και χάνονται, κρυμμένες μέσα σε δυστυχισμένες πόλεις, αναφέρει ο συγγραφέας.

Η αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης από το Περού Karina Puente δημιούργησε σχέδια σε πολλά διαφορετικά είδη χαρτιού, τα οποία προσπαθούν να αναπαραστήσουν το πνεύμα του βιβλίου και τις πόλεις από τις οποίες περνά αυτό το συναρπαστικό λογοτεχνικό ταξίδι.






Δείτε περισσότερα

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…