Newsroom

Newsroom

Μία φωτογράφος δίνει χρώμα και ζωντανεύει μία εντυπωσιακή ιστορία ενός κοριτσιού στο Άουσβιτς (εικόνα)

Η φωτογράφος Marina Amaral δίνει χρώμα και νέα ζωή σε παλιές φωτογραφίες που αποτελούν ιστορικά ντοκουμέντα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

5aaacb671dc524071b8b462a

Στο τελευταίο της πρότζεκτ, μεταφέρει την εικόνα ενός 14χρονου κοριτσιού από την Πολωνία, μιας κρατούμενης στο στρατόπεδο του Άουσβιτς. Δίνοντας ζωή σε αυτές τις ασπρόμαυρες εικόνες, η φωτογράφος αναδεικνύει τις λεπτομέρειες και φέρνει στο φως τη δραματική ιστορία της Czeslawa Kwoka.

Οι αρχικές εικόνες τραβήχτηκαν από τον Wilhelm Brasse, γνωστότερο ως “διάσημο φωτογράφο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς”.

“Διακρίνω ξεκάθαρα την εικόνα του συγκεκριμένου κοριτσιού”, ανέφερε σε συνέντευξή της. “Είναι γιατί φαινόταν τόσο νέα, με τόσο αδέξια κοριτσίστικη έκφραση. Όταν έφτασε στο στρατόπεδο, δεν κατάλαβε λέξη από όσα της είπαν. Μία επιτηρήτρια πήρε ένα ραβδί και την χτύπησε στο πρόσωπο, βγάζοντας την οργή της πάνω του. Πριν από τη λήψη της φωτογραφίας, το κορίτσι στέγνωνε τα δάκρυά και το αίμα πάνω στα χείλη του “, ανέφερε σε συνέντευξη της. 

Η Czeslawa ήταν ένα από τα «περίπου 230.000 παιδιά και νέους ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ μεταξύ των 1.300.000 ανθρώπων που απελάθηκαν στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου από το 1940 έως το 1945. Μεταφέρθηκε από το Zamosc της Πολωνίας στο Άουσβιτς στις 13 Δεκεμβρίου 1942. Στις 12 Μαρτίου 1943, η Czeslawa Kwoka πέθανε σε ηλικία 14 ετών. οι συνθήκες του θανάτου της δεν καταγράφηκαν.






Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…