Newsroom

Newsroom

Μία δόση θα χορηγήσει στην Ελλάδα το ΔΝΤ-πιέσεις για μεταρρυθμίσεις

Μία δόση και όχι τρεις αναμένεται να δώσει στη χώρα μας το ΔΝΤ, στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού…

troika 15

Μία δόση και όχι τρεις αναμένεται να δώσει στη χώρα μας το ΔΝΤ, στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτό ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, το ΔΝΤ θα δώσει στη χώρα μας μία δόση -και όχι τρεις, στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Να σημειωθεί ότι βάσει του προγράμματος  αξιολογήσεων, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει πάρει δόσεις στις 30 Σεπτεμβρίου, 30 Νοεμβρίου και 28 Φεβρουαρίου (βάσει της 5ης, 6ης και 7ης αξιολόγησης, αντίστοιχα). Ωστόσο το ΔΝΤ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για προσδοκίες, Παρά μόνο στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία με το θέμα των μεταρρυθμίσεων.

Οι δανειστές μας δείχνουν για ακόμη μια φορά τα δόντια τους. Είναι άλλωστε προφανες ότι δεν επιθυμούν να απεμπλακεί άμεσα η Ελλάδα από το Μνημόνιο. Άλλωστε, εάν δεχθεί κανείς ότι η Ελληνική οικονομία παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα τότε θα πρέπει να βγει από τα δεσμά του Μνημονίου.

 

 

 

Εξοργιστική απόφαση στον Έβρο: Η περιφέρεια τιμώρησε συνδικαλιστές επειδή κατάγγειλαν ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

5398046 1

Εξοργιστική απόφαση στον Έβρο: Η περιφέρεια τιμώρησε συνδικαλιστές επειδή κατάγγειλαν ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Ο πρόεδρος του Συλλόγου που έκανε την καταγγελία τιμωρήθηκε με έναν ολόκληρο μισθό

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Καταγγέλλει βίαιη επίθεση σε εθελοντές κατά της λαθροθηρίας στη Ζάκυνθο

KINI PEIR

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Καταγγέλλει βίαιη επίθεση σε εθελοντές κατά της λαθροθηρίας στη Ζάκυνθο

Όπως καταγγέλλει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, 15 άτομα επιτέθηκαν με βιαιότητα σε εθελοντές της διεθνούς…