Μητσοτάκης: "Δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητα"

Ολιγόλεπτη συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας άλλη μία επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και ευρύτερα της κυβέρνησης για τη διαχείριση του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και της ρύπανσης στο Σαρωνικό.

59c10e1d1dc524fd078b47e0

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς του υπουργείου, καθώς θεωρεί πως το «θέμα τους ξέφυγε», ενώ τόνισε πως δεν έχουν ζητήσει την ανάλογη αρωγή από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές. «Μη ξεχνάτε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας έφυγε για το Λονδίνο μετά το ατύχημα» είπε και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός τόσες μέρες μετά και δεν έχει συγκαλέσει μια σύσκεψη με τους τρεις αρμόδιους υπουργούς, τον Υπουργό Ναυτιλίας, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να εξετάσουν πως θα αντιμετωπίσουν την κρίση». Παράλληλα, υποστήριξε πως σε όποιο άλλο μέρος έχουν γίνει ανάλογα περιστατικά, ο πρωθυπουργός της χώρας πηγαίνει επί τόπου, βρίσκεται δίπλα και ενημερώνεται. 

Για το ζήτημα των αποζημιώσεων ο κ. Μητσοτάκης έκανε εξίσου λόγο για καθυστερημένα αντανακλαστικά. «Δεν έχουμε καν διεκδικήσει αποζημιώσεις και ενισχύσεις που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα για τους αλιείς» είπε. «Στην περίπτωση της περιβαλλοντικής καταστροφής του πλοίου «prestige» στην Ισπανία η κυβέρνηση είχε πάρει ενισχύσεις μέσα σε ένα μήνα σε χρόνο ρεκόρ κι εμείς δεν έχουμε καταθέσει καν αίτημα. Φαίνεται πως θα κάνουμε εμείς τη δουλειά της κυβέρνησης» σχολίασε.

Δριμύτατη ήταν και η κριτική για την ενημέρωση των αλιέων αλλά και των πολιτών, καθώς η αλιευτική περίοδος ξεκινά στις 1 Οκτωβρίου. «Επιπλέον δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και έλεγχοι για τα αλιεύματα» ανέφερε. Στο ερώτημα αν αποδίδει στην κυβέρνηση ανικανότητα ή σκοπιμότητες λόγω διαμάχης συμφερόντων, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ένα πράγμα έχω μάθει, δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητα».

Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος ο Ν. Πλακιάς μετά την αποκάλυψη ότι τα οστά στο Κουλούρι ανήκουν στα παιδιά του

temph 1

Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος ο Ν. Πλακιάς μετά την αποκάλυψη ότι τα οστά στο Κουλούρι ανήκουν στα παιδιά του

Στις δίδυμες κόρες του φαίνεται να ανήκουν τα οστά που πετάχτηκαν στο Κουλούρι.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

fwtia 0

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές…