Μεξικό: Bασάνισαν και σκότωσαν πέντε άτομα

Πέντε πτώματα με τραύματα από σφαίρες, τα χέρια τους δεμένα με κολλητική ταινία και με σημάδια βασανιστηρίων ανακαλύφθηκαν σε ένα σπίτι…

mexico astynomia

Πέντε πτώματα με τραύματα από σφαίρες, τα χέρια τους δεμένα με κολλητική ταινία και με σημάδια βασανιστηρίων ανακαλύφθηκαν σε ένα σπίτι σε μια συνοικία της πρωτεύουσας του Μεξικού όπου ζουν πολλοί εύποροι πολίτες, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι τοπικές αρχές.

Πρόκειται για τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα, που δολοφονήθηκαν «με πυροβόλα όπλα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα μια πηγή στην αστυνομία είχε δηλώσει ότι τα πρόσωπα αυτά βρέθηκαν νεκρά με «δεμένα τα χέρια» και ορισμένα από τα πτώματα είχαν σημάδια που δείχνουν ότι πιθανόν υποβλήθηκαν «σε βασανιστήρια». Αρχικά, είχε αναφερθεί ότι τα θύματα ήταν τρεις γυναίκες και δύο άνδρες.

Ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μεξικού διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα πτώματα βρέθηκαν προχθές Παρασκευή στη συνοικία Ναρβάρτε, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, έπειτα από μια κλήση που έλαβαν οι αρχές από περίοικους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, η οποία διεξάγει έρευνα για την ταυτότητα των θυμάτων και τα κίνητρα της πολλαπλής δολοφονίας, τρεις από τις γυναίκες οι οποίες εκτελέστηκαν ζούσαν στη συνοικία Ναρβάρτε. Οι σοροί των δύο γυναικών βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο, εκείνη μιας τρίτης γυναίκας κι ενός άνδρα σε ένα δεύτερο δωμάτιο, ενώ το πτώμα της τέταρτης γυναίκας, που οι αρχές θεωρούν ότι ήταν οικιακή βοηθός, βρέθηκε σε ένα μπάνιο.

Σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ, το ένα από τα θύματα πιθανόν ήταν αλλοδαπό. Δεν διευκρινίστηκε η εθνικότητά του.

Το Μεξικό βιώνει ένα κύμα βίας για το οποίο οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος με 100.000 νεκρούς και 22.000 εξαφανισμένους από το 2006, όταν η κυβέρνηση ανέπτυξε τον στρατό για να αντιμετωπίσει τα καρτέλ που επιδίδονται κατά κύριο λόγο σε διακίνηση ναρκωτικών.

Η ανακάλυψη πτωμάτων με σημάδια βασανιστηρίων γενικά οδηγεί τις αρχές στην υπόθεση ότι πρόκειται για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ιδίως στις βόρειες πολιτείες του Μεξικού. Αυτού του είδους τα συμβάντα είναι σπανιότερα στην πρωτεύουσα.

Η υπόθεση ήλθε στη δημοσιότητα την ίδια εβδομάδα που οκτώ μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους δύο έφηβοι, απήχθησαν και δολοφονήθηκαν, με τις σορούς τους να ανακαλύπτονται αποκεφαλισμένες, στην πολιτεία Τσιουάουα, στο βόρειο Μεξικό. Τα πτώματα βρέθηκαν όταν ένα ένατο μέλος της οικογένειας κατάφερε να ξεφύγει από τους απαγωγείς και ειδοποίησε τις αρχές κοντά στην Κάσα Κεμάδα, στην πολιτεία Τσιουάουα. Ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και των ένοπλων δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν τα θύματα.

Οι δράστες της απαγωγής και της πολλαπλής δολοφονίας φορούσαν στρατιωτικές στολές, σύμφωνα με την εισαγγελία της πολιτείας.

Είναι συχνό το φαινόμενο εκτελεστές των συμμοριών να φορούν στρατιωτικές στολές και να φέρουν στρατιωτικού τύπου οπλισμό στο Μεξικό.

Οι σοροί τριών ανδρών 18 ως 25 ετών βρέθηκαν την Τετάρτη κατά μήκος ενός επαρχιακού δρόμου. Την προηγουμένη, οι αρχές ανακάλυψαν πέντε ακόμη σορούς στην Κάσα Κεμάδα, ανάμεσά τους και αυτές δύο εφήβων ηλικίας 15 ετών.

Σύμφωνα με ορισμένους αυτόπτες μάρτυρες τα μέλη της οικογένειας Μαρτίνες είχαν πάει να κόψουν ξύλα στην ύπαιθρο. Άλλοι μάρτυρες όμως ανέφεραν ότι φρόντιζαν εκτάσεις όπου καλλιεργούνται φυτά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ναρκωτικών.

Η πολλαπλή δολοφονία σημειώθηκε σε μια περιοχή η οποία είναι γνωστή με την ονομασία Χρυσό Τρίγωνο και συμπεριλαμβάνει τις πολιτείες Σιναλόα, Τσιουάουα και Ντουράνγκο. Τα καρτέλ ελέγχουν στην περιοχή αυτή εκτάσεις όπου καλλιεργούνται μαριχουάνα και οπιοπαπαρούνα.

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

σαντορινη

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

Η εικόνα που δημιουργείται στο λιμάνι της Σαντορίνης επιβεβαιώνει την έλλειψη μέριμνας και υποδομών για…

Οι 15 περιοχές που σημείωσαν ρεκόρ θερμοκρασίας: Το Meteo συγκρίνει τον περσινό καύσωνα με τον φετινό

meteo καύσωνας

Οι 15 περιοχές που σημείωσαν ρεκόρ θερμοκρασίας: Το Meteo συγκρίνει τον περσινό καύσωνα με τον φετινό

Δείτε τα γραφήματα και τα αποτελέσματα του Meteo για τον καύσωνα του 2023 και αυτόν…