Μετρίως μέτριος

«Η μέση του δρόμου είναι εκεί που είναι η άσπρη γραμμή –και αυτό είναι το χειρότερο σημείο να οδηγείς» - Robert Frost, Αμερικανός ποιητής.

1796064

Εάν αναζητήσουμε στα λεξικά την ετυμολογία του επίθετου μετριοπαθής θα βρούμε τις επεξεργασίες: «Αυτός που αποφεύγει τις ακραίες θέσεις και την αδιαλλαξία» και «ο συμβιβαστικός».

Στην πολιτική είναι σύνηθες αυτοί που απεργάζοντε δεινά και χαλκεύουν δεσμά για τους πολλούς και τους ανίσχυρους: 

Να μιλάνε με προσποιητή μετριοπάθεια και να κρύβουν με επιμέλεια το υποδόριο έγκλημα που στα σκοτεινά απεργάζονται. Να επαινούν με παρρησία (γιατί διαθέτουν «πολιτικό πολιτισμό») τις «νουνεχείς, εποικοδομητικές και μετριοπαθείς» απόψεις των ιδεολογικών τους αντιπάλων.Να κατηγορούν κάθε υψηλότονη φωνή αποκάλυψης της αλήθειας και κάθε δημοκρατική αντίδραση για την προστασία των θυμάτων «απ’ το κακό και τ’ άδικο». Να κατακεραυνώνουν όσους ορθώνουν ανάστημα κι ανάχωμα στα αντιλαϊκά τους σχέδια, μιλώντας για «ακραίες», «διχαστικές» και «λαϊκίστικες» συμπεριφορές. 

Τα πολιτικά εγκλήματα συντελούνται με επίφαση δημοκρατικότητας και νομιμοποιούνται από την μετριοπαθή στάση των «Maximus in minimis – Μέγιστων στα ελάχιστα = οι καλύτεροι στα άνευ σημασίας».

Μόλις πριν από λίγες μέρες, από την συχνότητα του ΣΚΑΪ, ο -αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοκάκη και υπηρεσιακός πρωθυπουργός μεταξύ των εκλογών του Μάϊου και Ιουνίου το 2012- Παναγιώτης Πικραμμένος παραδέχτηκε ότι: «Είχαμε φτάσει πραγματικά στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες […] Τότε ζητούσαμε συνέχεια τον έκτακτο δανεισμό, που τον παίρνουμε δίνοντας περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα. Είχαμε κάνει ένα σχέδιο πώς θα οργανώσουμε τα πράγματα [… ] Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα και καλύτερα να τα ξεχάσουμε διότι η χώρα έχει κάνει άλματα προόδου από τότε».

Καλύτερα να τα ξεχάσουμε (επειδή είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα) μας προτρέπει ο κ. Πικραμμένος. 
Να ξεχάσουμε τα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» που ακόμα μας πουλάνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε την χώρα, ενώ το 2014 ήταν έτοιμη η ανάπτυξη να καλπάσει -όπως διατείνονται- χωρίς να είχαν ωστόσο κλείσει καν την 6η αξιολόγηση.

Να ξεχάσουμε ότι -αυτοί οι ίδιοι- χρεοκόπησαν την χώρα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μας έβγαλε από τα μνημόνια αφήνοντας το χρέος ρυθμισμένο και εγγυημένες τις μελλοντικές αποπληρωμές του και παρέδωσε 37 δις από το υπερπλεόνασμα. 
Να ξεχάσουμε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε μάχες για να ξεκολλήσει την χώρα από τα βράχια της επιτροπείας και των μνημονίων, οι υπεύθυνοι του ναυαγίου καθόντουσαν από την απέναντι πλευρά του τραπεζιού και φώναζαν “Βάστα Σόιμπλε” και “Γερούν γερά”. Να ξεχάσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις εγγυήσεις που κλήθηκε να υπογράψει, κατόρθωσε να μην ξεπουλήσει τίποτα από τα ασημικά της χώρας και να μην περικοπούν (ούτε κατά ένα ευρώ) οι συντάξεις, για να του προσάψουν ότι δεν αποτελεί επιτυχία αλλά συνδιαλλαγή με «εθνική προδοσία», αφού ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας. 

Σήμερα οι ακραίοι, δόλιοι, διχαστικοί και υπαίτιοι της χρεοκοπίας, ζητούν συναίνεση στο «έγκλημα» και ομνύουν στην μετριοπάθεια των αντιπάλων για να ξεπουλήσουν την ΔΕΗ (χωρίς μνημόνια και πιέσεις) σε μια περίοδο που η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια πτωχοποιούν μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, ενώ με περίπου 15.000 νεκρούς αφήνουν το ΕΣΥ να καταρρεύσει και το παραδίδουν στους κλινικάρχες.

“Ο Καίσαρας τους συγχωρούσε όλους. Αλλά μου φαίνεται πως η μετριοπάθεια που δείχνει κάποιος, αφού έχει σφετερισθεί τα πάντα, δεν αξίζει πολλούς επαίνους”, ΜΟΝΤΕΣΚΙΕ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…