Newsroom

Newsroom

Μετεωρίτης έπεσε μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου (βίντεο)

Μία έντονη λάμψη και ένας έντονος κρότος αναστάτωσαν τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά το βράδυ της Τετάρτης, και κατά τα…

Μία έντονη λάμψη και ένας έντονος κρότος αναστάτωσαν τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά το βράδυ της Τετάρτης, και κατά τα φαινόμενα πρόκειται για πτώση μετεωρίτη στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα δύο νησιά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το φαινόμενο έγινε ορατό και από την Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, με πολλές μαρτυρίες να κάνουν λόγο για ένα φλεγόμενο ουράνιο αντικείμενο που διέσχιζε τον ουρανό, ενώ σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά τα σπίτια φωτίστηκαν από τη λάμψη και κατόπιν ακούστηκε έντονος κρότος, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, ο δρ. Φυσικής Γιάννης Κοπανάς, με τον οποίο η εφημερίδα επικοινώνησε, ανέφερε με κάθε επιφύλαξη ότι ενδεχομένως να είναι τμήματα ενός κομήτη που βρίσκεται σε κίνηση, ενώ ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, μιας και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε, «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσεων αφού αυτές γίνονται κατά το πέρασμα κομητών». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φυσικός – Αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης).

Δείτε το σχετικό βίντεο