"Μετανοούσα Μαγδαληνή" ο Κάντας σύμφωνα με τον κατηγορούμενο Σπ. Μεταξά

Αισχρά και αναιδή ψεύδη χαρακτηρίζει ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ελληνοελβετός δικηγόρος Σπύρος Μεταξάς τα όσα του καταλογίζει…

dikastirio 16

Αισχρά και αναιδή ψεύδη χαρακτηρίζει ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ελληνοελβετός δικηγόρος Σπύρος Μεταξάς τα όσα του καταλογίζει στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.

Ο κ. Μεταξάς κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο απολογητικό υπόμνημά του χαρακτηρίζει τον Αντώνη Κάντα «μετανοούσα Μαγδαληνή που έχει την ψευδαίσθηση ότι, εφευρίσκοντας εξιλαστήρια θύματα για να μετακυλήσει τις ευθύνες του, και δηλώνοντας ότι τάχα ήμουν κοινωνός των παράνομων ενεργειών του και αρωγός στον εγκληματικό σχεδιασμό του, θα τύχει μεγαλύτερης “συμπάθειας” από τις δικαστικές αρχές, θα αποχρωματίσει τη δική του τεράστια ποινική ευθύνη και θα μπορεί να ελπίζει σε μια καλύτερη μελλοντική ποινική αντιμετώπιση. Το τέχνασμά του γνωστό και φθηνό…»

Συγκεκριμένα ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, είχε υποδείξει τον κ. Μεταξά ως το πρόσωπο που συνέστησε ένα πλέγμα εταιρειών προκειμένου να αποκρύψει τα χρήματα από τις μίζες. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζοντας ότι ο Αντώνης Κάντας είναι κάτοχος και άλλων εταιρειών που είναι άγνωστες στην ανάκριση, αναφέρει:

«….Η ανακάλυψη της εταιρείας αυτής, (“Jokum Investments”)  κυρίως δε του γεγονότος ότι από αυτήν εμβάσθηκε ποσόν 1.000.000 ευρώ στο λογαριασμό της ”Olav Engineering”, αποδεικνύει ότι αφενός μεν ότι υπάρχουν και άλλες εταιρείες του κ. Κάντα, άγνωστες ακόμη στην ανάκριση, και ότι μέσω αυτών διακινήθηκαν πολύ μεγάλα ποσά. Πιθανολογώ ότι η διερεύνηση της συγκεκριμένης εταιρείας και της κινήσεως των τραπεζικών της λογαριασμών της μπορεί να έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

Ο ελληνοελβετός δικηγόρος αρνείται  ότι γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων υποστηρίζοντας ότι ο Κάντας του είχε κρύψει ακόμα και την ιδιότητα του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«….Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, είμαι σε θέση να αποδείξω ότι όλα όσα ανέφερε για το πρόσωπό μου στις κατά καιρούς απολογίες του ενώπιον των ανακριτικών αρχών είναι αισχρά και αναιδή ψεύδη, που, ως τέτοια, θα εξελιχθούν για τον ίδιο σε όπλο αυτεπίστροφο. Είμαι δε βέβαιος ότι μετά την παράθεση των αποδεικτικών στοιχείων που επισυνάπτω στο παρόν υπόμνημά μου, την ακρίβεια και βασιμότητα των οποίων ευκόλως μπορείτε να αντιπαραβάλλετε με τις εμπλεκόμενες τράπεζες, δεν θα καταλείπεται καμία πλέον αμφιβολία ότι δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί σε βάρος μου η ως άνω κατηγορία για τους αληθείς, βάσιμους και νόμιμους λόγους που εκθέτω στα οικεία τμήματα του παρόντος», αναφέρει ο κατηγορούμενος στο υπόμνημά του.

Αναφερόμενος στην ίδρυση εταιριών και ιδρυμάτων (Dampfer Consultants Corp, Smart Eagle, Guldenberg International S.A., Green4Cast Foundation, Quinna Trust, Οlav Engineering Corp) ο Σπ. Μεταξάς υποστηρίζει ότι αποκλειστικός δικαιούχος με δικαίωμα υπογραφής ήταν ο Αντώνης Κάντας ισχυριζόμενος ότι:

«(α) ουδέποτε μετείχα καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διοίκηση και τη λειτουργία τους, (β) ουδέποτε διαχειρίσθηκα το χαρτοφυλάκιό τους και (γ) δεν είχα καμία συμμετοχή ή γνώση στην παρακολούθηση της λειτουργίας τους εν γένει.»  

Απαντώντας στους ισχυρισμούς Κάντα ότι το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο στη Γενεύη επιχείρησε να μπλοκάρει στην επιστροφή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, ο κατηγορούμενος απαντά ότι αφενός μεν κινδύνευε να καταστεί κατηγορούμενος στην Ελβετία αν δεν προηγούντο συγκεκριμένες ενέργειες πριν τη ρευστοποίηση και μεταφορά των χρημάτων και αφετέρου ότι τελικά αυτή η μεταβίβαση περαιώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα με μοναδική εκκρεμότητα 150.000 ευρώ που θα μεταφερθούν σε λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου πολύ σύντομα.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή για νομιμοποίηση 1,4 εκατ. ευρώ από τις μίζες των υποβρυχίων, στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα για την αγορά 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων και στην ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη για ξέπλυμα 1,7 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με τις αγορές 16 αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων και 4 αερομεταφερόμενων συστημάτων Ericsson Microwave System.

Μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικού όρου. Μόνο η ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη του επέβαλε εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, κατά της οποίας, όπως δηλώνουν οι δικηγόροι του θα ασκήσουν άμεσα προσφυγή.

Πηγή: naftemporiki.gr

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…