Μετά τους κιτς λαγούς, ο Πατούλης παραδίδει μαθήματα... αισθητικής για τις αφίσες που καλούν στην απεργία

Μάλλον όχι ο καταλληλότερος άνθρωπος να μιλήσει για αισθητική

NewsRoom 08/06/2021 | 20:39

Ενοχλημένος από τις αφίσες κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου που καλούν στη γενική απεργία της Πέμπτης, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μάλιστα επέλεξε να μπει σε άγνωστα γι' αυτόν μονοπάτια και να μιλήσει για... αισθητική.

Μόλις έναν μήνα και κάτι μετά το κιτς υπερθέαμα με τους τεράστιους λαγούς που «φύτρωσε» στην Αττική ο κ. Πατούλης και το «σκάνδαλο» για τα υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν, με ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής, κάνει έκκληση στους πολίτες, τις αρχές και τα κόμματα, να «σεβαστούν την αισθητική των πόλεων».

Μεταξύ σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στην οδική ασφάλεια και το περιβάλλον, θίγει το ευαίσθητο ζήτημα της «αισθητικής των πόλεων» που ο ίδιος ισοπεδώνει με κάθε ευκαιρία, όπως απέδειξε και στο πρόσφατο παρελθόν.

Παράλληλα, καλεί τους υπαιτίους να φροντίσουν άμεσα για την αποξήλωση τους και τις αρμόδιες κρατικές αρχές να εφαρμόσουν την προβλεπόμενη νομοθεσία για την αφισορύπανση, ενώ χαρακτηρίζει «παρωχημένο» αυτόν τρόπο ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται τις επόμενες ημέρες, χωρίς φυσικά να αναφέρεται επ ουδενί στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τα αιτήματα των φορέων που καλούν στην απεργία και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Μάλλον ο πολιτισμός και η αισθητική του κ. Πατούλη μπορεί να «αντέξει» ανούσιους τρισδιάστατους φωτιζόμενους γιγαντιαίους λαγούς και κοτόπουλα, αλλά όχι αφίσες με περιεχόμενο, που ενημερώνουν τους πολίτες για τα εργατικά τους δικαιώματα που σπεύδει να καταστρατηγήσει η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα μιλάει από μόνη της.