Mετά το σάλο για την πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα η ΕΣΗΕΑ μηνύει τον Φουρθιώτη

Νομικά κατά του τηλεπαρουσιαστή και εσχάτως εκδότη Μένιου Φουρθιώτη στρέφεται η ΕΣΗΕΑ μετά τις καταγγελίες για πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα.

2021 0330 15201400 0

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, αποφάσισε τελικά  να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Μ. Φουρθιώτη και παράλληλα να ζητήσει ενημέρωση απ’ τα γραφεία Τύπου όλων των υπουργείων αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών για το αν ο Μένιος Φουρθιώτης έχει δηλώσει σε αυτά πως αποτελεί μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να διαβιβαστεί στο πειθαρχικό συμβούλιο η «ανοιχτή επιστολή» της Νανάς Παλαιτσάκη για τις σχέσεις του καναλιού Εpsilon και της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά» με την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Την απόφαση έλαβε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και μαζί με αυτή, τρεις ακόμα αποφάσεις για το ίδιο θέμα:

  • Θα αποστείλει επισήμως επιστολή σε όλα τα υπουργεία, με την οποία θα ζητά να τεθεί υπόψη της οποιοδήποτε έγγραφο έχει προσκομίσει ο Μ. Φουρθιώτης κατά τη διαδικασία διαπίστευσης του, το οποίο να σχετίζεται με την ΕΣΗΕΑ. Σκοπός είναι να περιληφθεί στον φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς.
  • Θα προωθήσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την επιστολή της Νανάς Παλαιτσάκη, στην οποία μαρτυρά η ίδια ότι βρισκόταν σε συνεργασία και έκανε δουλειές και εξυπηρετήσεις στην Αστυνομία, παρά τη δημοσιογραφική της ιδιότητα.
  • Σχετικά με τις καταγγελίες: (α) δημοσιογράφων της τηλεόρασης ότι κλέβει τα ρεπορτάζ τους στην ΕΡΤ, στο OPEN και σε άλλα κανάλια και τα προβάλλει από την εκπομπή του στο «Ε» (β) άλλες καταγγελίες σχετικά με εξαπάτηση μέσω κουπονιών που μοιράζονται με την εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» και διαφημίζονται από την τηλεόραση, η ΕΣΗΕΑ θα απευθυνθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να διερευνήσουν περεταίρω και να αποδώσουν ευθύνες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα που είχε αναδείξει το Documento, και σε επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κα Μαρία Αντωνιάδου, η οποία  αρχικά όπως υποστήριξε  πως δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν πλαστογραφία. Γιατί όπως χαρακτηριστικά  είπε, ρώτησαν προφορικά τα υπουργεία.

Στη συνέχεια όταν της γνωστοποιήσαν αποσπάσματα της επιστολής και την ομολογια Φουρθιώτη, η απάντηση της ήταν ότι την γνωρίζει αλλά είναι προσωπικά δεδομένα.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ