Newsroom

Newsroom

Meta: Έρευνα στις ΗΠΑ για τον ρόλο της σε παράνομες πωλήσεις φαρμάκων

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) βοηθάει στην έρευνα, ανέφεραν στην εφημερίδα πηγές με γνώση της υπόθεσης. Η εισαγγελία και εκπρόσωπος του FDA αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες της WSJ.

meta

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ έχουν ανοίξει έρευνα για την Meta Platforms (μητρική των Facebook, Instagram) και τον ρόλο της στην παράνομη πώληση συνταγογραφούμενων φαρμάκων, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές και έγγραφα, που περιήλθαν στην κατοχή της, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι εισαγγελικές αρχές της Βιρτζίνια έχουν ήδη προβεί σε κλητεύσεις μαρτύρων στο πλαίσιο ποινικής έρευνας, που εξετάζει κατά πόσο οι πλατφόρμες social media της εταιρείας του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, διευκολύνουν την παράνομη πώληση φαρμάκων, αλλά και βγάζουν κέρδος από αυτήν.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει έγγραφα, που συνδέονται με «παράτυπο περιεχόμενο για φάρμακα και παράνομη πώληση φαρμάκων στις πλατφόρμες της Meta» αναφέρεται σε αντίγραφο κλήτευσης μάρτυρα, που περιήλθε στην κατοχή της WSJ.