Newsroom

Newsroom

Μεσολόγγι: Τι δείχνει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τη δολοφονία του Μπάμπη – Τα 4 «κενά» (video)

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Μπάμπης 1

Ένα ένα τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι συνθέτουν το «παζλ» για την πλήρη εξυχνίαση της υπόθεσης.

Τελευταίο σημαντικό στοιχείο είναι τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία έδειξε ότι ο 31χρονος πυροβολήθηκε μια φορά και από κοντινή απόσταση.

Ο 31χρονος πυροβολήθηκε από δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου και σύμφωνα με τις πληροφορίες δέχτηκε τα σκάγια από μπροστά και ψηλά.

Την ίδια στιγμή ο 50χρονος κρεοπώλης, ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα κρατηθεί σε ειδικό κελί, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατούμενους.

Μάλιστα κατά την άφιξή του επικράτησε χαμός με πολλούς κρατούμενους να φωνάζουν «φέρτε τον εδώ…» και με τον ίδιο να απειλεί ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του.

Η νέα του κατάθεση ενώπιον του αρμόδιου Ανακριτή στο Μεσολόγγι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Τα βασικά «κενά» της υπόθεσης

Το πρώτο ζήτημα αφορά στο κίνητρο της δολοφονίας που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, με τον κρεοπώλη να φαίνεται ότι χρωστούσε ένα ποσό κοντά στις 17.000 ευρώ στον Μπάμπη.

Αυτό ακριβώς είναι και το ερώτημα για το αν αυτός ήταν ο λόγος της δολοφονίας ή αν η «αφωνία» του κρεοπώλη οφείλεται είτε σε μια προσπάθεια συγκάλυψης και άλλων εμπλεκομένων ή ακόμα και φόβου για ότι έχει πραγματικά συμβεί.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά στον τρόπο με τον οποίο έγινε η δολοφονία και αν επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης ή για τσακωμό που κατέληξε σε δολοφονία, καθώς και τα δύο σενάρια είναι ανοιχτά.

Αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση των αστυνομικών ότι οι πυροβολισμοί έγιναν με το όπλο του θύματος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το πτώμα δεν ήταν καλά κρυμμένο αλλά σε κοντινή απόσταση από το εκκλησάκι, τότε η εκδοχή να επρόκειτο για καυγά που κατέληξε σε έγκλημα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Το τρίτο θέμα που παραμένει ανοιχτό είναι το που βρίσκονται το όπλο του εγκλήματος αλλά και το τηλέφωνο του Μπάμπη, που πιθανόν να έδινε κάποιες απαντήσεις, καθώς παρά την εύρεση της σορού αυτά τα δύο πολύ σημαντικά στοιχεία παραμένουν άφαντα.

Το τέταρτο ερώτημα είναι αν υπήρξαν ή όχι συνεργοί που βοήθησαν τον κρεοπώλη στη μεταφορά του πτώματος, με τον φίλο του που είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο της αστυνομίας να παρουσιάζει πολύ ισχυρό άλλοθι, με τις αρχές όμως να πιστεύουν ακόμα ότι υπάρχουν άνθρωποι από το περιβάλλον του κατηγορούμενου που γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσανακλίδου: «Δεν το ξέρει κανένας, σας το λέω, τον άλλο μήνα θα δικαστώ» (video)

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση σε ασυνόδευτο ανήλικο

Βλάχος: «Άμα θέλετε να πιείτε ένα ποτάκι… από εμένα» – Η πρώτη αντίδραση μετά τις δηλώσεις του για τους δημοσιογράφους (video)

Salt Bae: Σάλος με απόδειξη 108.000 δολαρίων στο εστιατόριο του – 50 δολάρια οι τηγανιτές πατάτες

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…