Newsroom

Newsroom

Μέσα σε έξι ημέρες αποβιβάστηκαν 12.000 πρόσφυγες στις ακτές της Ιταλίας

Χιλιάδες πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας τις τελευταίες έξι ημέρες. Σύμφωνα με το Ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών ανέρχονται στις δώδεκα χιλιάδες και υπάρχει έντονη δυσκολία στην εξεύρεση χώρων για την φιλοξενία τους.

2 168

Χιλιάδες πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας τις τελευταίες έξι ημέρες.
Σύμφωνα με το Ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών ανέρχονται στις δώδεκα χιλιάδες και υπάρχει έντονη δυσκολία στην εξεύρεση χώρων για την φιλοξενία τους.

Περιοχές όπως η Σικελία και το Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη, είναι υπερπλήρεις, ενώ στο Βορρά, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου και στην Βάλε Ντ΄Αόστα – που συνορεύει με την Γαλλία- παρατηρείται απροθυμία στο να διατεθούν νέες κτηριακές εγκαταστάσεις.
Δεν αποκλείεται, τις αμέσως επόμενες ώρες, οι κατά τόπους νομάρχες να αποφασίσουν το στήσιμο νέων καταυλισμών σε εκτάσεις ιδιοκτησίας των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων.
Παράλληλα, όπως υπογραμμίζει σήμερα ο ιταλικός τύπος, πηγές της εισαγγελίας του Παλέρμο της Σικελίας, εκφράζουν ανησυχία για τυχόν παρείσδυση εξτρεμιστικών, μουσουλμανικών στοιχείων, στα κύματα προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν συνεχώς στην Σικελία, στην Καλαβρία και στην Απουλία.
Την περασμένη νύχτα, τέλος, ένα ιταλικό αλιευτικό σκάφος με επτά άνδρες πλήρωμα κατασχέθηκε από άνδρες που επέβαιναν σε ταχύπλοο των ενόπλων δυνάμεων της Τρίπολης. Το αλιευτικό βρισκόταν σε απόσταση τριάντα ναυτικών μιλίων από τα λιβυκά χωρικά ύδατα.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…