Μέρος «ρυπαρού δικτύου» η Εισαγγελέας ΕΥΠ Β. Βλάχου, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη

Η Βασιλική Βλάχου, έχει υπογράψει και τις έξι διατάξεις παρακολούθησης προσώπων τις οποίες επιβεβαίωσε η έρευνα της ΑΔΑΕ

Screen Shot 2022 09 01 at 21.04.35.png

Μέρος των ρυπαρών δικτύων της ΕΥΠ είναι σύμφωνα με τη λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη και του εκπροσώπου του Γιάννη Οικονόμου, και η εισαγγελέας των υπηρεσιών πληροφοριών Ελένη Βλάχου. Πρόκειται για τη λειτουργό η οποία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο νομιμότητας των αιτημάτων για τις παρακολουθήσεις, δηλαδή για εκείνη η οποία έλεγξε και έκρινε ότι ορθώς έπρεπε να παρακολουθηθούν για λόγους εθνικής ασφάλειας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, ο υπουργός Εργασίας κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ράμμου

Η Βασιλική Βλάχου, έχει υπογράψει και τις έξι διατάξεις παρακολούθησης προσώπων τις οποίες επιβεβαίωσε η έρευνα της ΑΔΑΕ. Μάλιστα δεν έκανε απλώς μία φορά έλεγχο νομιμότητας, αλλά ενέκρινε τη συνέχιση των παρακολουθήσεων για μεγάλα διαστήματα. Για τον στόχο 5046c μάλιστα, δηλαδή για τον Κωστή Χατζηδάκη υπέγραψε ώστε να παρακολουθείται επί οκτώ μήνες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, έδωσε την έγκριση ώστε οι παρακολουθήσεις να γίνονται επί δύο ολόκληρα χρόνια.

Δεδομένων των παραπάνω, και αφού κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ΕΥΠ της οποίας προΐσταται, δρούσε ρυπαρό δίκτυο, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή η Βασιλική Βλάχου είναι μέρος του ρυπαρού δικτύου που μεθοδεύει κάτω από τη μύτη του πρωθυπουργού τις παρακολουθήσεις ακόμη και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων ή ορθώς διέταξε την παρακολούθηση και επομένως κανένα τέτοιο δίκτυο δεν λειτουργεί στην ΕΥΠ.

Αν συμβαίνει το πρώτο, είναι απορίας άξιο γιατί η εισαγγελέας παραμένει στη θέση της, αλλά και γιατί δεν διώκεται ποινικά. Γιατί δηλαδή ο πρωθυπουργός ανέχεται το μέρος του ρυπαρού δικτύου να συνεχίζει να υπογράφει διατάξεις παρακολούθησεις. Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε σημαίνει ότι η ΕΥΠ βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αυτονοήτως την ευθύνη για την παρακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το Documento, τον περασμένο Σεπτέμβριο διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος της εισαγγελέως της ΕΥΠλ, ώστε να διερευνηθεί αν έδρασε από αμέλεια ή δόλο στην υπόθεση σκανδάλου των υποκλοπών, ωστόσο μέχρι και πριν από λίγες ημέρες δεν είχε παραδοθεί κάποιο πόρισμα σε σχέση με τη δράση της στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Σάκης Τανιμανίδης κάνει τον καπιταλισμό ταληράκια: «Έτσι χτίζεις περιουσία, έτσι γίνεσαι πλούσιος» (video)

Σάκης Τανιμανίδης

Ο Σάκης Τανιμανίδης κάνει τον καπιταλισμό ταληράκια: «Έτσι χτίζεις περιουσία, έτσι γίνεσαι πλούσιος» (video)

Κρατήστε σημειώσεις γιατί ο Σάκης Τανιμανίδης μόλις αποκάλυψε τη συνταγή για να γίνετε επιτέλους πλούσιοι

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας: Νεκρός ένας 63χρονος εργάτης και τραυματίας ένας 22χρονος

ναυπηγεια

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας: Νεκρός ένας 63χρονος εργάτης και τραυματίας ένας 22χρονος

Ο άτυχος εργάτης έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

«Doukas for president» – Το χιουμοριστικό βίντεο του Χάρη Δούκα με τη Σάσα Σταμάτη και το debate με… Τραμπ

ΔΟΥΚΑΣ 1

«Doukas for president» – Το χιουμοριστικό βίντεο του Χάρη Δούκα με τη Σάσα Σταμάτη και το debate με… Τραμπ

Η δημοσιογράφος και ο δήμαρχος Αθηναίων «ανακοίνωσαν» την υποψηφιότητα του για την προεδρία των ΗΠΑ