Μέρκελ: "Πρέπει να επιταχύνουμε τις απελάσεις"

Βούληση για επιτάχυνση των απελάσεων εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την εξουδετέρωση του Τυνήσιου δράστη, που σκόρπισε το θάνατο με φορτηγό στο κέντρο του Βερολίνου.

585d4d321dc524e3748b48ea

Όπως ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ, συζήτησε με τον Πρόεδρος της Τυνησίας το ζήτημα του ασύλου και της επιτάχυνσης των απελάσεων παράτυπων μεταναστών, που διαμένουν στη Γερμανία. «Έχουμε σημειώσει πρόοδο φέτος στο πολύ σημαντικό θέμα της απέλασης τυνήσιων πολιτών που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία» είπε η καγκελάριος, προσθέτοντας: «Είπα στον τυνήσιο πρόεδρο πως πρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά τη διαδικασία απέλασης και να αυξήσουμε τον αριθμό όσων στέλνονται πίσω».

Επιπλέον, η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε πως η επίθεση στο Βερολίνο εγείρει σημαντικά ερωτήματα και η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα βελτίωσης του τομέα της ασφάλειας.

Πολλοί μεταφράζουν τις παραπάνω δηλώσεις περί επίσπευσης των απελάσεων ως απόρροια της σημαντικής ανόδου των ποσοστών του ακροδεξιού AfD, το οποίο στοχοποιεί ευθέως την καγκελάριο για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία.

«Υψηλό το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής»

Παρά το θάνατο του τυνήσιου τρομοκράτη, Ανίς Αμρί, από τα πυρά της ιταλικής αστυνομίας, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, υποστήριξε πως το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής παραμένει υψηλό. «Το αποτέλεσμα του ανθρωποκυνηγητού δεν αλλάζει δυστυχώς το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Γερμανία -παραμένει υψηλό και οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως ήδη έχουν ληφθεί οι ανάλογες πρωτοβουλίες για αλλαγή των κανονισμών απέλασης. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…