Μέρκελ: "Δεν θα άρουμε τις κυρώσεις που επιβάλαμε στη Ρωσία"

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τόνισε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ευρώπη να άρει τις οικονομικές κυρώσεις…

merkel 35

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τόνισε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ευρώπη να άρει τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση. Επιπροσθέτως, οι ηγέτες των αυτονομιστών που εξελέγησαν την Κυριακή στις “εκλογές” που διεξήχθησαν στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ ενδέχεται επίσης να προστεθούν στον κατάλογο με τα ονόματα των Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις Βρυξέλλες.

“Δεν υπάρχει πιθανότητα ελάφρυνσης ή άρσης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί”, είπε η καγκελάριος Μέρκελ, κάνοντας έκκληση να γίνει σεβαστή η ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο στο Μινσκ. Το Βερολίνο υποστηρίζει ότι οι “εκλογές” της Κυριακής στις περιοχές που ελέγχονται από τους αυτονομιστές παραβιάζουν αυτήν τη συμφωνία.

“Θα ξανακοιτάξουμε τον κατάλογο των προσώπων που σήμερα έχουν θέσεις ευθύνης στην ανατολική Ουκρανία χάρη σε αυτές τις παράνομες εκλογές. Εκτός από αυτό, θα διατηρήσουμε τις κυρώσεις που εφαρμόζουμε” μέχρι σήμερα, πρόσθεσε η Μέρκελ.

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…

Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε ο εισαγγελέας

Παπαντωνίου 3

Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα του πρώην υπουργού Εθνικής…