Μεθοδεύσεις και αθέτηση συμφωνίας για να απαλλάξουν το Βγενόπουλο

Καταγγελία από τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου. Πώς η Τσατάνη μπήκε στην υπόθεση από το πουθενά;

56e92b2d1dc52406318b4806

Υπόνοιες πως υπήρξε μεθόδευση για να επιτευχθεί νομικά η απαλλαγή του Βγενόπουλου εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Ίωνας Νικολάου.

Η επιστολή στάλθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, μετά την ανακοίνωση της αρχειοθέτησης της υπόθεσης, από την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, δεν εκφράζει μόνο την ανησυχία του για την τροπή της υπόθεσης στην Ελλάδα, αλλά υποδεικνύει την Εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη ως την Εισαγγελέα που παραγνώρισε στοιχεία και μεθόδευσε την “αθώωση” Βγενόπουλου. Ο Ίωνας Νικολάου, εμφανίζει την Τσατάνη να αθετεί συμφωνία που έγινε μεταξύ Εισαγγελέων Ελλάδας και Κύπρου στα πλαίσια της EUROJUST, για αποτελεσματική έρευνα στην υπόθεση Βγενόπουλου, και να οδηγεί τα πράγματα στην αρχειοθέτηση παρά τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα ο Κύπριος Υπουργός, αναφέρεται σε συνάντηση των δύο πλευρών, όπου είχε συμφωνηθεί, στην πολυδαίδαλη υπόθεση του Βγενόπουλου, οι Κυπριακές Αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση με τον χρηματισμό του Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, και οι Ελληνικές Αρχές θα ερευνούσαν την υπόθεση δανείων που δόθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις από την Λαϊκή –Marfin Τράπεζα επί Βγενόπουλου.

Η υπόθεση του χρηματισμού του Χρ. Χριστοδούλου, αφορούσε ένα εκατομμύριο που μπήκε στο λογαριασμό του, από τον Μιχαήλ Ζολώτα ο οποίος δανειοδοτήθηκε με 650 εκατομμύρια χωρίς εγγυήσεις από τον Βγενόπουλο. Οι Κυπριακές Αρχές αναζητούν αν τελικώς ο Ζολώτας ήταν αχυράνθρωπος του Βγενόπουλου και χρημάτισε τον Χριστοδούλου για να πάρει ο Βγενόπουλος τη Λαϊκή Τράπεζα χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο.

Αντί να τηρηθεί η συμφωνία μεταξύ των Εισαγγελικών Αρχών, η Εισαγγελέας Τσατάνη, εμφανίστηκε να κάνει έρευνα για την υπόθεση Ζολώτα που ερευνούσε η Κύπρος και να την αρχειοθετεί μαζί με την υπόθεση των δανείων.

Η υπόθεση του χρηματισμού του Χρ. Χριστοδούλου, αφορούσε ένα εκατομμύριο που μπήκε στο λογαριασμό του, από τον Μιχαήλ Ζολώτα ο οποίος δανειοδοτήθηκε με 650 εκατομμύρια χωρίς εγγυήσεις από τον Βγενόπουλο.

Η αλεξιπτωτιστής Τσατάνη και το καθάρισμα της υπόθεσης

Γράφει συγκεκριμένα ο Ίωνας Νικολάου στην επιστολή του:

«Αναφέρει μάλιστα η ανακοίνωση (σ.σ του Βγενόπουλου), την ανησυχητική πληροφορία ότι στο αντικείμενο της έρευνας βρίσκονταν και υποθέσεις οι οποίες διερευνώνται και βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο στην Κύπρο, και για τις οποίες δικαιοδοσία έχει η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως για παράδειγμα η περίπτωση της εξεταζόμενης υπόθεσης δωροδοκίας του πρώην Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κ. Χρ. Χριστοδούλου. Και τούτο, όπως έχουμε πληροφορηθεί, κατά παράβαση των συμφωνηθέντων μεταξύ των εισαγγελικών αρχών Ελλάδας και Κύπρου σε συναντήσεις που έγινα στο πλαίσιο της Eurojust κατά τις οποίες ρητά είχε συμφωνηθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση του πρώην Διοικητή θα συνέχιζε να διερευνάται από τις Κυπριακές ανακριτικές αρχές»

Στη σύσκεψη στην οποία αναφέρεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, αντί του Εισαγγελέα Δικαστικής συνδρομής Γιάννη Αγγελή, ορίστηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών , Ισίδωρο Ντογιάκο, χωρίς καμιά δικαιολογία η Εισαγγελέας Τσατάνη η οποία όχι μόνο στη συνέχεια παίρνει παρανόμως τη δικογραφία Βγενόπουλου, αλλά ερευνά και το Κυπριακό σκέλος της υπόθεσης,παρά τη συμφωνία και το αρχειοθετεί ακόμη και αυτό.

Πρόκειται για τη σύσκεψη στην οποία το «ΒΗΜΑ» της προηγούμενης Κυριακής, εμφανίζει τη Γεωργία Τσατάνη να απωθεί δήθεν τον Υπουργό Παπαγγελόπουλο ο οποίος εμφανίστηκε στη σύσκεψη.

Η αποκάλυψη του Κύπριου Υπουργού Δικαιοσύνης πως υπήρχε ξεκάθαρος καταμερισμός της έρευνας μεταξύ των εισαγγελικών αρχών των δύο κρατών και το γεγονός ότι η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη εμφανίστηκε στις συσκέψεις αντί του αρμόδιου Εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, ενώ παίρνει στη συνέχεια τη δικογραφία και φροντίζει να καλύψει και το κομμάτι της Κυπριακής αρμοδιότητας με αρχειοθέτηση, είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να ερευνηθεί. 

Οι συμπτώσεις της απαλλαγής Αγγελή από τον Ισίδωρο Ντογιάκο και της τοποθέτησης της Τσατάνη η οποία τελικώς «καθαρίζει για όλα» πιθανόν να πρέπει να ερευνηθεί όχι μόνο πειθαρχικά αλλά και ποινικά.


«Δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις» λέει ο Υπουργός της Κύπρου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, στην επιστολή του προς τον Υπουργό Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφήνει σαφείς αιχμές για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και το πρόσωπο της ίδιας της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, ενώ χαρακτηρίζει τα δάνεια που έδωσε ο Βγενόπουλος, δάνεια «χωρίς εξασφαλίσεις». Γράφει ο Ίωνας Νικολάου:

«Σε σχέση με τα δάνεια που έχουν δοθεί από τις Τράπεζες Marfin και Egnatia προς διάφορα φυσικά και /ή νομικά πρόσωπα χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, πληροφορούμαι ότι είχε συμφωνηθεί (πάντα στο πλαίσιο της Eurojust) ότι οι ανακρίσεις θα εγίνοντο από τις Ελληνικές Αρχές και προς τούτο, είχαν συμφωνήσει οι Κυπριακές Αρχές να αποστείλουν μέσω δικαστική συνδρομής όλα τα στοιχεία και το μαρτυρικό υλικό που είχαν στην κατοχή τους προς υποβοήθηση του ανακριτικού έργου των Ελληνικών Αρχών, πράγμα που έγινε.

Εκπλήττει επομένως το γεγονός ότι η μεν υπόθεση Χριστοδούλου, παρά τα ανωτέρω, φέρεται να έχει διερευνηθεί και αρχειοθετηθεί χωρίς να είχαν εξ αντικειμένου εξασφαλιστεί επαρκή στοιχεία, οι δε υποθέσεις των δανείων τούτων, παρά το σημαντικό μαρτυρικό υλικό που έχει δοθεί από τις Κυπριακές ανακριτικές αρχές, φέρονται επίσης να έχουν αρχειοθετηθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με αριθμό άλλων υποθέσεων οι οποίες, παρά τα συμφωνηθέντα και παρά το ότι η διερεύνησή τους βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στην Κύπρο λόγω δικαιοδοσίας, παρουσιάζονται να έχουν διερευνηθεί και αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα»

Ο Υπουργός της Κύπρου, αναφέρεται επίσης στο γεγονός που έχει αποκαλύψει το koutipandoras.gr, ότι ο Αντρέας Βγενόπουλος αρνήθηκε να ανακριθεί από τους Κύπριους ανακριτές στις 22 Φεβρουαρίου με το επιχείρημα πως θα βγει απόφαση αρχειοθέτησης από την Τσατάνη, ενώ τη στιγμή εκείνη δεν υπήρχε ανακοίνωση αρχειοθέτησης.

Να ερευνηθεί η Τσατάνη και ποινικά

Η επιστολή του Υπουργού της Κύπρου, ανοίγει το δρόμο για εκτεταμένη έρευνα για την υπόθεση Βγενόπουλου αλλά και αυτούς που τη χειρίστηκαν. Οι ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει πλέον να στρέψει τα φώτα στο εσωτερικό της και να ερευνήσει

1. Γιατί ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος πέταξε από το Τμήμα Δικαστικής συνδρομής τον Εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, ο οποίος είχε μεταφέρει στην Εισαγγελία σοβαρά στοιχεία για τον Βγενόπουλο

2. Γιατί πριν τον πετάξει όρισε την Εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να παρεβρίσκεται στις συσκέψεις με τους Κύρπιους Εισαγγελείς και όχι τον Εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής; Με ποιά αρμοδιότητα;

3. Γιατί και πάλι ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας αντί να εξετάζει τυπικά τα αιτήματα του Βγενόπουλου νη μην δοθεί δικαστική συνδρομή στην Κύπρο, τα παρέπεμψε στο Συμβούλιο Εφετών που είναι αναρμόδιο

4. Γιατί η Γεωργία Τσατάνη πήρε τη δικογραφία Βγενόπουλου αφού δεν ήταν Εισαγγελέας Διαφθοράς;

5. Γιατί δήλωσε πως ερεύνησε το σύνολο της υπόθεσης και βρήκε αθώο τον Βγενόπουλο αφού ο καταμερισμός με τις Κυπριακές αρχές ήταν διαφορετικός;

6. Και τέλος πώς η Εισαγγελέας Τσατάνη μέσα 4 μήνες διάβασε δικόγραφα δεκάδων χιλιάδων σελίδων, όρισε δικό της πραγματογνώμονα (γνωστό από την Υπόθεση Βατοπεδίου), ερεύνησε υπόθεση ακόμη και των Κυπριακών Αρχών και τέλος έγραψε απαλλακτική διάταξη 800 και πλέον σελίδων;

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

misel

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

Σημειώνεται, ότι το στέλεχος που υπέδειξε ο Θεοδωρόπουλος, διαφοροποιείται από τις αρχικές διαρροές του Μεγάρου…

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

kraounakis kasselakis 987 new

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

Ο γνωστός συνθέτης έκλεισε τη βραδιά λέγοντας μεταξύ άλλων «ευχαριστούμε Στέφανε, Τάιλερ σ’αγαπώ».

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Ρομποτ Σοφια

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Απέχει ακόμα αρκετό καιρό η στιγμή που θα μας κατακτήσουν τα ρομπότ

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

ελας

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

Ενώ φέρεται να παραδέχθηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση…