Μείωση μισθων κατά 25% ζητά η τρόικα

[…]

Τη μείωση των μισθών κατά 25% στον ιδιωτικό τομέα φέρεται ότι ζητά η τρόικα από την Ελληνική κυβέρνηση, καθώς επίσης και την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η τρόικα ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα σκληρό πακέτο μέτρων στον εργασιακό τομέα, που θα περιλαμβάνει μείωση του μισθολογικού κόστος στον ιδιωτικό τομέα κατά 25%.
Η τελευταία θα προέλθει από τη μείωση των δώρων και επιδομάτων, καθώς επίσης και από παρεμβάσεις σε μισθολογικά κλιμάκια και χρονοεπιδόματα.

Αναλυτικότερα η τρόικα προσανατολίζεται στη μείωση του κατώτατου μισθού, σε περικοπή 13ου και 14ου μισθού, σε «πάγωμα» κλιμακίων και μισθολογικών ωριμάνσεων, σε ανατροπή των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Επιπλέον στο τραπέζι τίθεται και το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, καθώς η τρόικα ασκεί έντονες πιέσεις για περαιτέρω υποβάθμιση των συλλογικών συμβάσεων και συγκεκριμένα μετά την άρση της επέκτασης να καταργηθεί και η μετενέργεια (η ισχύς για ένα εξάμηνο των συμβάσεων μετά τη λήξη τους).

Εκτός όμως από τις δημοσιονομικού τύπου παρεμβάσεις στον εργασιακό τομέα, η τρόικα εμφανίζεται ακόμη να ζητά την πλήρη ελαστικοποίηση στην αγορά εργασίας μέσω μιας σειράς από μέτρα. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι μειωμένες ώρες απασχόλησης, οι χαμηλότερες αποζημιώσεις, η ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας καθώς επίσης και νέες αλλαγές στην Διαιτησία (ΟΜΕΔ).

Μπένι Γκαντς: Απείλησε με παραίτησε τον Νετανιάχου αν δεν πάρει αποφάσεις πριν τις 8 Ιούνη

Μπένι Γκαντς: Απείλησε με παραίτησε τον Νετανιάχου αν δεν πάρει αποφάσεις πριν τις 8 Ιούνη

Ο στενός συνεργάτης του Νετανιάχου επιμένει ότι η Γάζα δεν μπορεί να κυβερνηθεί ούτε από…

Κασσελάκης για VIP ασθενείς στο ΕΣΥ: «Νομίζετε ότι έχετε ίσα δικαιώματα στη δημόσια Υγεία;»

Κασσελάκης για VIP ασθενείς στο ΕΣΥ: «Νομίζετε ότι έχετε ίσα δικαιώματα στη δημόσια Υγεία;»

Δριμύ κατηγορώ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στο ΕΣΥ