Μειώνεται το ρεύμα για τις βιομηχανίες-αντιδρά η ΓΕΝΟΠ

Την απόφαση να μειώσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος γι τις βιομηχανίες αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.…

dei 11 1

Την απόφαση να μειώσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος γι τις βιομηχανίες αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ. Μία απόφαση η οποία προκάλεσε την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Οι μειώσεις θα γίνουν κλιμακωτά. Ανάλογα με τον όγκο της κατανάλωσης και με τα κίνητρα  για μεταφορά της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους μη αιχμής.

Οι εκπτώσεις, όπως επισημαίνεται, γίνονται με επίκληση του «έκτακτου χαρακτήρα» των συνθηκών, έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, που είναι ένα συν ένα έτος, με έναρξη από 1-1-2014.

Για την απόφαση αυτή η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο βασικός μέτοχος, δηλαδή η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ-ΕΠΕΒΑΛΕ στην ΔΕΗ να δίνει το ρεύμα στην Ελληνική Βιομηχανία όχι απλά επί ζημία αλλά στην ουσία δωρεάν.
Η απόφαση αυτή δύο αποτελέσματα θα έχει:

Πρώτον: Την οικονομική κατάρρευση της ΔΕΗ που ήδη παραπαίει μετά την απαράδεκτη απόφαση της επιτροπής διαιτησίας και

Δεύτερον: Οι καταναλωτές για μια φορά ακόμα θα ξαναβάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη και θα χρηματοδοτήσουν τις βόλτες με τα κότερα, τον αστακό και το χαβιάρι των λίγων και εκλεκτών. Δηλαδή, των αφεντικών και ιδιοκτητών της χώρας.

Η θέση μας ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι βεβαίως να στηριχθεί η Ελληνική Βιομηχανία.
Βεβαίως και δεν πρέπει να χαθεί καμία θέση εργασίας αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της ΔΕΗ.

Αν το κράτος θέλει να ενισχύσει και να επιδοτήσει την Ελληνική Βιομηχανία να το κάνει, αλλά όχι σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών.

Αν κάποιοι έχουν ανάγκη από ενίσχυση και στήριξη είναι οι άνεργοι και οι δεκάδες χιλιάδες φτωχοί καταναλωτές που ζουν στο σκοτάδι.
Όμως αυτοί για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν.»

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμα ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης.

Από την πλευρά του, το σωματείο «Σπάρτακος», σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κάνει λόγο για ταφόπλακα στη ΔΕΗ, η οποία υποχρεώνεται να λειτουργεί για χρονικό διάστημα δύο ετών επί ζημία, κάτω του κόστους, και επιφυλάσσεται να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θεωρώντας ότι η έκπτωση στα τιμολόγια των ενεργοβόρων βιομηχανιών συνιστά άμεση επιδότηση προς αυτές και προς ανταγωνιστές της ΔΕΗ.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…