Μέχρι το Σάββατο 5 Ιουνίου η προμήθεια των self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Oι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, θα μπορούν να παραλάβουν δύο self test από τα φαρμακεία, μέχρι το Σάββατο 5 Ιουνίου. 

NewsRoom 04/06/2021 | 23:50

Tο ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς αλλά και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Η παραλαβή γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ.

Υπενθυμίζεται επίσης από το υπουργείο Υγείας ότι μέχρι το Σάββατο 5 Ιουνίου θα μπορούν να παραλαμβάνουν self tests άτομα ηλικίας από 18 έως 30 ετών, χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην αντίστοιχη πλατφόρμα, εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να προμηθευτούν, 3 self test από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου για τις τρεις υπόλοιπες εβδομάδες του Ιουνίου.

Πότε πρέπει να γίνουν τα self test

Το πρώτο self test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα πρέπει να γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Όσον αφορά τη συμμετοχή στις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, προβλέπεται μόνο εφόσον υπάρχει εργαστηριακά αποδεδειγμένη ασθένεια COVID-19 του ίδιου του υποψηφίου.