Μέχρι και την Μπακογιάννη αντικατέστησε ο Σαμαράς για να μην την βρει …μπροστά του

Πέρασε η τροπολογία του ΕΝΦΙΑ την οποία υπερψήφισαν 51 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είπαν που  είπαν «ναι», 38…

ntor

Πέρασε η τροπολογία του ΕΝΦΙΑ την οποία υπερψήφισαν 51 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είπαν που  είπαν «ναι», 38 δήλωσαν «όχι» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., ΔΗΜΑΡ και ΧΑ) και έξι δήλωσαν παρόντες (ΚΚΕ, Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου).

Η είδηση ωστόσο δεν είναι η υπερψήφιση της τροπολογίας για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αλλά οι αντικαταστάσεις των βουλευτών σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που  προκάλεσε η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και κυρίως τα ονόματα εκείνων των βουλευτών που διαφοροποιήθηκαν, με κορυφαίο αυτό της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Εν ολίγοις, η τυραννική συγκυβέρνηση ξεπέρασε ακόμα και τον χειρότερο αντιδημοκρατικό εαυτό της και συμπεριφέρθηκε για άλλη μία φορά με απαξία προς τον θεσμό της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού…

Τα «απόνερα» από την φράση της βουλευτού της ΝΔ Άννας Καραμανλή «να πάει να γαμ… ο Χαρδούβελης» συνεχίστηκαν και σήμερα. Για να υπερψηφιστεί η τροπολογία η ΝΔ χρειάστηκε να αντικαταστήσει 5 βουλευτές που εκδήλωσαν την αντίθεσή τους να ψηφίσουν υπέρ των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε να αντικαταστήσει 2 βουλευτές του, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα καταψηφίσουν τα προωθούμενα σχέδια για τον ΕΝΦΙΑ.

Από την σύνθεση της ΝΔ αντικαταστήθηκαν οι Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Μάξιμος Σενετάκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μισέλ Ασημακοπούλου, συνολικά δηλαδή έξι βουλευτές αν συνυπολογιστεί και η Άννα Καραμανλή. Ο απόλυτος τραγέλαφος όμως είναι η ανακοίνωση της ΝΔ, όπου σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Συγγρού, η αντικατάστασή των βουλευτών σχετίζεται με …προσωπικούς και όχι πολιτικούς λόγους.

Από το ΠΑΣΟΚ αντικαταστάθηκε ο κ. Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος είχε προειδοποιήσει πως θα καταψηφίσει. Ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης επικαλέσθηκε προσωπικούς λόγους και ζήτησε την αντικατάστασή του, όμως από το κοινοβουλευτικό επιτελείο του κόμματος του …υπενθύμισαν πως έλειπε και από την ψηφοφορία του Δεκεμβρίου όταν είχε έρθει το αρχικό νομοσχέδιο του ΕΝΦΙΑ. Τέλος έλλειπε και ο κ. Δημήτρης Σαλτούρος ο οποίος όμως επικαλέστηκε …προσωπικά ζητήματα και επισήμανε πως θα ψήφιζε την τροπολογία.

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο