Newsroom

Newsroom

Μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο για την Παλαιστίνη

Το συλλαλητήριο θα γίνει το Σάββατο 16/12, στις 2μμ στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) με πορεία στη πρεσβεία του Ισραήλ

AP110921018898

Σε μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα καλούν το Σάββατο 16/12, 2μμ στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) με πορεία στη πρεσβεία του Ισραήλ καλούν μαζικοί φορείς, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες της Αριστεράς.

Οι συλλογικότητες «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη» και «Παλαιστινιακή Παροικία» είναι από τις διοργανώτριες συλλογικότητες της πορείας. Η Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση με κάλεσμα για την πορεία του Σαββάτου.

«Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε μαζικά για να εκφράσουμε την οργή μας ενάντια στην κλιμάκωση της σφαγής στη Γάζα από το κράτος-απαρτχάιντ του Ισραήλ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή, η υποστήριξη και συμμετοχή των δυτικών κυβερνήσεων σε αυτό το έγκλημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Συμμαχίας

Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε μαζικά για να εκφράσουμε την οργή μας ενάντια στην κλιμάκωση της σφαγής στη Γάζα από το κράτος-απαρτχάιντ του Ισραήλ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή, η υποστήριξη και συμμετοχή των δυτικών κυβερνήσεων σε αυτό το έγκλημα.

Δυο μήνες τώρα, τα αεροπλάνα, οι βόμβες και οι πύραυλοι του ισραηλινού στρατού σφυροκοπούν συστηματικά τη μαρτυρική Γάζα. Η κλίμακα της καταστροφής είναι τόσο μεγάλη που συγκρίνεται πλέον με αυτήν που προκάλεσαν οι συμμαχικοί βομβαρδισμοί στις γερμανικές πόλεις στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Ισραήλ διακήρυσσε ότι η κατάληψη της βόρειας Γάζας θα καταστρέψει το «κέντρο βάρους» της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Τώρα, επαναλαμβάνει τα ίδια κλιμακώνοντας τα εγκλήματα του με την πολιορκία της Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα. Όμως, η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν λυγίζει, αντίθετα συνεχίζει ενωμένη και απλώνεται από τις μάχες στη Γάζα μέχρι τις συγκρούσεις και την κήρυξη γενικής απεργίας στη Δυτική Όχθη. Στην πραγματικότητα κάθε μέρα που περνάει δείχνει ότι μια από τις ισχυρότερες στρατιωτικές μηχανές του κόσμου δεν είναι αήττητη και αυτό προσπαθεί να το κρύψει κάτω από τις εκατόμβες των νεκρών, τα βομβαρδισμένα σχολεία και νοσοκομεία, τα βασανιστήρια και τον εξευτελισμό κρατούμενων κατοίκων, ακόμα και με τα προπαγανδιστικά βίντεο των «επιτυχιών» του.

Το Ισραήλ κλιμακώνει τη σφαγή με την στήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που παρέχει πλουσιοπάροχα βόμβες, ασκεί βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ενώ την ίδια στιγμή Μπάιντεν και Μπλίνκεν κάνουν υποκριτικές εκκλήσεις για το «μετριασμό των απωλειών αμάχων».

Χρειάζεται να κλιμακώσουμε κι εμείς τη δράση μας ενάντια σε αυτό το έγκλημα!

Παλεύουμε ενάντια στον άξονα Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που είναι συνένοχη στις σφαγές στη Γάζα. Οι ισραηλινοί πιλότοι που βομβαρδίζουν αμάχους και μικρά παιδιά στη Γάζα, εκπαιδεύονται εδώ σε κοινές ασκήσεις με την Πολεμική Αεροπορία. Απαιτούμε να διακοπεί κάθε στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία με το κράτος – τρομοκράτη. Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στη Σούδα, την Ελευσίνα και παντού, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες. Παλεύουμε ενάντια στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό που συστηματικά εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ, διεκδικούμε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

Παλεύουμε για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι την Μεσόγειο! Για ένα ενιαίο, δημοκρατικό κράτος που θα ζουν ειρηνικά Άραβες και Εβραίοι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και άθεοι, με δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων που διώχτηκαν από τη γη τους από το 1948 και μετά. Την λύση που υποστήριζε αρχικά το απελευθερωτικό παλαιστινιακό κίνημα και οι οργανώσεις του και όχι τον συμβιβασμό των «δύο κρατών στα σύνορα του ‘67», που επαναφέρουν «πυροσβεστικά» ο Μπάιντεν, ο Μητσοτάκης και όσοι υπερασπίζουν το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τον έλεγχό τους.

Όλες και όλοι μαζί να σταθούμε στο πλευρό της Αντίστασης μέχρι τη νίκη!

palestine2

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…