Newsroom

Newsroom

Μεγάλο το κόστος για τη Γερμανία αν φύγει η Ελλάδα επαναλαμβάνει ο Άσμουσεν

Ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ δήλωσε πως μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα…

Ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ δήλωσε πως μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε μεγάλο κόστος όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη και τη Γερμανία τονίζοντας πως ένα τέτοιο σενάριο δεν πρέπει να συζητείται απερίσκεπτα.

«Μια πιθανή έξοδος θα μπορούσε να αποβεί ένα ιδιαίτερα ακριβό οικονομικό μονοπάτι τόσο για την Ελλάδα όσο για την Ευρώπη και τη Γερμανία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Άσμουσεν. Συνέχισε λέγοντας, «προσωπικά θα προτιμούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Το κλειδί είναι η ίδια η Ελλάδα».

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν συνέχεια παλιότερων αναφορών του Άσμουσεν σε γερμανική εφημερίδα, όπου σχολιάζοντας το ενδεχόμενο «grexit» είχε πει: «Μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν διαχειρίσιμη», αλλά «θα συνοδευόταν από απώλεια ανάπτυξης και άνοδο της ανεργίας και θα ήταν πολύ δαπανηρή. Για την Ελλάδα, για όλη την Ευρώπη και επίσης για τη Γερμανία» ενώ επεσήμαινε ότι «Πάντα εκπλήσσομαι βλέποντας με πόση ελαφρότητα ορισμένοι κερδοσκοπούν πάνω σε μια έξοδο καθώς και την περιφρόνηση με την οποία μιλούν για μέλη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά