Μεγάλη πλειοψηφία εξασφαλίζει το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη

Με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης». Το σχέδιο νόμου ψηφίζουν, εκτός από την κυβερνητική πλειοψηφία, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ) και Ποτάμι.

5a8d78fa1dc524d27a8b456a

O εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση για πρώτη φορά ικανοποιεί ένα κοινωνικό αίτημα. Αναγνωρίζει τις ανάγκες των ασθενών, διακρίνει τις προοπτικές παγκοσμίως για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης και επιχειρεί μεθοδικά να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Ρυθμίζει, δηλαδή, μια πραγματικότητα».

«Δυστυχώς, δεν αφήνετε ένα παράθυρο για τη χρήση της ψυχαγωγικής κάνναβης. Αφήνετε ανοιχτές μπαλκονόπορτες. Κι αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς, για εμάς και για τα παιδιά μας, δεν θα το επιτρέψουμε» ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Βλάσης.

Αν και επισήμανε ότι χρειαζόταν καλύτερη προεργασία εκ μέρους της κυβέρνησης, η ΔΗΣΥ ψηφίζει το νομοσχέδιο. Παράλληλα, ο Κώστας Μπαργιώτας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η στάση της ΝΔ δείχνει το σκληρό πρόσωπο μιας λαϊκίστικης και αντιδραστικής δεξιάς και να κατηγορήσει το ΚΚΕ για συντηρητικές θέσεις.

«Είναι δυνατόν άνθρωποι, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν την ιατρική φαρμακευτική μαριχουάνα, να καταστούν εξαρτημένοι, να εμφανίσουν σύνδρομο στέρησης και ανοχή στη μαριχουάνα» είπε ο αγορητής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Αϊβατίδης.

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει το σχέδιο νόμου και ζητά την απόσυρσή του, γιατί έχει ως βασικό κριτήριο το κέρδος και τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων, που στην περίπτωση των φαρμάκων εμπορεύονται και τον ανθρώπινο πόνο» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προωθήσει τα απαραίτητα μέτρα για την αποποινικοποίηση της προσωπικής χρήσης της κάνναβης.

Υπέρ της αρχής και του συνόλου του νομοσχεδίου τάχθηκε ο αγορητής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος ζήτησε, όμως, πολύ προσεκτικά βήματα.

«Δεν θέλουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία ανάπτυξης, τα ερωτήματα είναι όμως πολλά και αναπάντητα και εάν πούμε “ναι” δεν ξέρουμε τι θα ψηφίζουμε» είπε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς σημειώνοντας ότι κρίσιμα ζητήματα θα ρυθμιστούν με υπουργικές αποφάσεις.

«Η πολιτική της απαγόρευσης και της καταστολής έχει αποτύχει παταγωδώς» είπε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός σημειώνοντας ότι στην περίπτωση της ποτοαπαγόρευσης τα κέρδη που αποκόμισε η μαφία και οι συνέπειες για την κοινωνία των ΗΠΑ τεράστια. Ο βουλευτής αν και δήλωσε ότι το νομοσχέδιο έχει κενά ελλείψεις, είπε ότι το Ποτάμι τάσσεται υπέρ.

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

σαντορινη

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

Η εικόνα που δημιουργείται στο λιμάνι της Σαντορίνης επιβεβαιώνει την έλλειψη μέριμνας και υποδομών για…

Οι 15 περιοχές που σημείωσαν ρεκόρ θερμοκρασίας: Το Meteo συγκρίνει τον περσινό καύσωνα με τον φετινό

meteo καύσωνας

Οι 15 περιοχές που σημείωσαν ρεκόρ θερμοκρασίας: Το Meteo συγκρίνει τον περσινό καύσωνα με τον φετινό

Δείτε τα γραφήματα και τα αποτελέσματα του Meteo για τον καύσωνα του 2023 και αυτόν…