Newsroom

Newsroom

Μεγαλειώδης διαδήλωση στο Βερολίνο κατά της ξενοφοβίας και του νεοφιλελευθερισμού (video – εικόνες)

Μια πραγματική λαοθάλασσα ξεχύθηκε στους δρόμους του Βερολίνου σήμερα, διαδηλώνοντας κατά της ξενοφοβίας και του νεοφιλελευθερισμού.

BERLIN COVER

Η συμμετοχή στη διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα την λέξη “αδιαίρετοι” (#unteilbar), ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διαδηλωτών που περίμεναν περίπου 40.000 άτομα.

Ακόμα και ο σοσιαλδημοκράτης Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, δήλωσε ενθουσιασμένος πως «δεν θα επιτρέψουμε να μας διχάσουν οι δεξιοί λαϊκιστες», πρόσθεσε και τόνισε ότι η πλειοψηφια των Γερμανών υποστηρίζει το ελεύθερο πνεύμα και την ανεκτικότητα.

«Δεν χρειαζόμαστε περιχαράκωση, αλλά περισσότερη διεθνή συνεργασία. Η ποικιλία στην καταγωγή, στο χρώμα του δέρματος, στην θρησκεία και στους τρόπους ζωής σημαίνουν για μας εμπλουτισμό και όχι απειλή (…) Η ξενοφοβία και ο αντισημιτισμός δεν πρέπει να έχουν θέση ούτε στη Γερμανία ούτε πουθενά αλλού στον κόσμο», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Αποχή, όπως αναμενόταν, από την διαδήλωση αποφάσισε, η οργάνωση Βερολίνου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), επισημαίνοντας ότι μεταξύ των διοργανωτών βρίσκεται και ένας δικηγόρος της «Κόκκινης βοήθειας», οργάνωσης η οποία, σύμφωνα με το CDU, υποστηρίζει «ακροαριστερούς εγκληματίες». «Αν σήμερα δημοκράτες πολιτικοί ή και υπουργοί βαδίζουν μέσα στην πόλη δίπλα σε ακροαριστερές οργανώσεις, αυτό είναι ή αφέλεια ή πολιτική ανευθυνότητα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Βερολίνου, Στέβαν Έβερς».

Από την πλευρά της Αριστεράς (Die Linke), η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σάρα Βάγκενκνεχτ διέψευσε πληροφορίες που την ήθελαν να έχει απορρίψει την πρόταση συμμετοχής στην διαδήλωση, διευκρινίζοντας ότι δεν συμφωνεί μεν με το περιεχόμενο του προσκλητηρίου των διοργανωτών, αλλά ελπίζει «ότι θα κατέβουν στον δρόμο όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι για να διαδηλώσουν κατά της ακροδεξιάς και του ρατσισμού», αλλά και άνθρωποι «που υποστηρίζουν την ρύθμιση της μετανάστευσης».

 

 

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος