Newsroom

Newsroom

Με χιόνια η έξοδος των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα

Έντονα φαινόμενα κατά τόπους, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

5a3def4e1dc524a50f8b458c

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το πρωί του Σαββάτου, αλλά από το βράδυ θα υπάρξει νέα επιδείνωση από τα βόρεια και κυρίως στις ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια νωρίς το πρωί στα ορεινά. Θα ακολουθήσει πρόσκαιρη βελτίωση, αλλά από το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανόν τη νύχτα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι με ένταση 5-7 μποφόρ και στα ανατολικά ως και 8. Η θερμοκρασία από 4 ως 10 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονικη αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 7. Η θερμοκρασία από 1 ως 8 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν με πιθανότητα χιονόνερου ή χιονιού. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, αλλά στις θαλάσσιες περιοχές ή ένταση τους θα φτάσει τα 7-8. Η θερμοκρασία από -3 ως 8 βαθμούς, αλλά στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί μέτριο και στο ιόνιο ως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 12 βαθμούς κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα αλλά από το βράδυ τα χιόνια θα επανέλθουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν ως 10 βαθμούς και στα βόρεια 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται τοπικές βροχές το πρωί και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης κι από τη νύχτα και στα ορεινά των Κυκλάδων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6-8 και τοπικά στις Κυκλάδες 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 13 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Το βράδυ θα έχουμε και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και πρόσκαιρα τοπικά ως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 13 βαθμούς κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.